Popovici a 100 gyors királya, Németh Nándor hatodik, Kapás a hetedik 200 pillangón

2022. június 22. – 18:33

frissítve

Popovici a 100 gyors királya, Németh Nándor hatodik, Kapás a hetedik 200 pillangón

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti úszó-világbajnokság csütörtöki versenynapjának első döntőjében Kapás Boglárka volt érdekelt. Kapás három éve megnyerte a 200 pillangót, de most egy makacs sérülés hátráltatta, és már annak örült, hogy a nyolcadik helyen bejutott a döntőbe. A döntőben nem várhattuk tőle, hogy harcban lesz az érmekért, már az első ötven után is nyolcadiknak fordult, a hetedik helyen ért célba. Az aranyat a 15 éves kanadai, Summer McIntosh nyerte.

„Legalább nem lettem nyolcadik. Egy kis hiányérzetem van, hogy nem sikerült 2:07-es időt úszni, de ma reggel azért éreztem, hogy ez a tegnap délutáni úszás mennyit kivett belőlem. Kijött, hogy fizikailag nem vagyok abban az állapotban, amiben kellene. Nekem a középdöntő volt a fő úszásom, itt beleadtam mindent, de ennyi maradt” – nyilatkozta a futam után.

A férfiak királyi számában, 100 gyorson a román David Popovici hatalmas csatában, hat századdal verte a francia Maxime Grousset-t. 47,58-nál állította meg az órát a 17 éves román csodagyerek. Németh Nándor a hatodik helyen végzett.

„A lendület és a magabiztosság megvolt bennem, amit a tegnapi szétúszás adott, ugyanakkor reggel azt is megéreztem, hogy kétszer kellett felállnom a rajtkőre, és pluszban két-három órát még itt kellett töltenem tegnap este. Összességében elégedett vagyok, bár a másik olaszt is nagyon szerettem volna megverni” – nyilatkozta Németh, akinek a verseny közben az egyik sapkája lecsúszott, ami nehezítette a haladását.

A férfiaknál 200 vegyesen a 19 éves Kós Hubert féltávnál még a második volt, mellen és gyorson azonban visszaesett, és a hatodik helyen érte el a falat. Amiatt szomorkodhat, hogy nem sikerült 1:57 alá kerülnie. Kós annyira kihajtotta magát, hogy az M4 kamerája előtt folyamatosan kapkodott a levegő után, le is ült utána. A francia Leon Marchand 1:55,22-vel nyert, a 400 vegyes után ez volt a második aranya.

A Pádár, Molnár, Késely, Kapás összetételű női 4x200-as gyorsváltó az ötödik helyen végzett, vagyis megőrizte a pozíciót, amivel kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé

200 háton Telegdy Ádám az ötödik, Kovács Benedek a nyolcadik helyen jutott a csütörtöki fináléba. Telegdy 38 századdal maradt a harmadiktól, így ha még tud javulni, akár egy meglepetéséremre is esélyes lehet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!