Dressel visszalépett a vb-től, Milák 100 pillangón aranyesélyessé lépett elő

2022. június 22. – 17:58

frissítve

Dressel visszalépett a vb-től, Milák 100 pillangón aranyesélyessé lépett elő

Másolás

Vágólapra másolva

Caeleb Dressel miután megnyerte tizenötödik világbajnoki címét vasárnap az 50 pillangón, kedden visszalépett a 100 gyors elődöntőjétől egészségügyi okok miatt, szerdán pedig közölte, hogy nem áll többet rajthoz a Duna Arénában.

„A legfontosabb feladatunk mindig is a sportolóink ​​egészségének biztosítása, és továbbra is megadjuk Caelebnek a gyors felépüléshez szükséges segítséget” – írta az amerikai úszószövetség.

Dressel a 100 pillangó egyik nagy esélyese volt, a kétszázon világcsúccsal győztes Milák Kristóf lett volna a kihívója, aki így favorittá lépett elő. A tokiói olimpián az amerikai nyert. A 25 éves Dressel hatszoros olimpiai bajnok, a legeredményesebb amerikai úszó, akinek a váltókban is fontos szerepet szántak.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom