Sajtóhírek szerint lemondott Ryan Giggs

2022. június 20. – 22:24

Másolás

Vágólapra másolva

A PA hírügynökség információi szerint azonnali hatállyal lemondott Ryan Giggs, a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írta az MTI. A hírt a walesi szövetség nem kívánta kommentálni, de a BBC szerint várhatóan közleményt adnak ki az ügyben.

A Manchester United korábbi sztárfutballistája 2018 januárjában vette át a walesi válogatott irányítását, de családon belüli erőszak gyanúja miatt bírósági eljárás folyik ellene, és ténylegesen 2020 novembere óta már nem ő vezeti az együttest. A tavalyra halasztott Európa-bajnokságon Robert Page helyettesítette őt, akinek vezetésével Wales idén 64 év után jutott ki ismét a világbajnokságra.

Wales a november 21-én kezdődő katari tornán a B csoportban szerepel Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

A 48 éves Giggst a többi között párkapcsolati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatással és kényszerítéssel vádolják, amit a 2017. december 1. és 2020. november 2. közötti időszakban követett el a barátnőjével, Kate Greville-lel szemben.

Giggst 2020. november 1-jén vették őrizetbe, amikor a vádirat szerint ismét bántalmazta élettársát – akinek sérülését a helyszínen ellátták –, illetve annak lánytestvérét, Emma Greville-t. Giggs tagadta a vádakat. Legközelebb augusztus 8-án, a manchesteri bíróságon folytatódik az ügye.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom