Sajtóhírek szerint lemondott Ryan Giggs

2022. június 20. – 22:24

Másolás

Vágólapra másolva

A PA hírügynökség információi szerint azonnali hatállyal lemondott Ryan Giggs, a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írta az MTI. A hírt a walesi szövetség nem kívánta kommentálni, de a BBC szerint várhatóan közleményt adnak ki az ügyben.

A Manchester United korábbi sztárfutballistája 2018 januárjában vette át a walesi válogatott irányítását, de családon belüli erőszak gyanúja miatt bírósági eljárás folyik ellene, és ténylegesen 2020 novembere óta már nem ő vezeti az együttest. A tavalyra halasztott Európa-bajnokságon Robert Page helyettesítette őt, akinek vezetésével Wales idén 64 év után jutott ki ismét a világbajnokságra.

Wales a november 21-én kezdődő katari tornán a B csoportban szerepel Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

A 48 éves Giggst a többi között párkapcsolati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatással és kényszerítéssel vádolják, amit a 2017. december 1. és 2020. november 2. közötti időszakban követett el a barátnőjével, Kate Greville-lel szemben.

Giggst 2020. november 1-jén vették őrizetbe, amikor a vádirat szerint ismét bántalmazta élettársát – akinek sérülését a helyszínen ellátták –, illetve annak lánytestvérét, Emma Greville-t. Giggs tagadta a vádakat. Legközelebb augusztus 8-án, a manchesteri bíróságon folytatódik az ügye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!