Zokogás szakította meg a 19 éves úszó nyilatkozatát, mert nem jutott a vb-döntőbe

2022. június 19. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

A 19 éves Mihályvári-Farkas Viktória a tokiói olimpián tavaly hatodik lett 400 vegyesen, a budapesti világbajnokságon az 1500 méteres gyorsúszásban szeretett volna bejutni a döntőbe vasárnap. Nem sikerült, 16:26,21-es idejénél 13 másodperccel kellett volna jobban úsznia, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön. Összesítésben a 12. helyezett lett.

„Hogy őszinte legyek, ezt egyszerűen nem tudom értékelni” – így kezdte az M4 Sportnak, és már akkor a könnyeivel küszködött. Nagyon rosszul érezte magát az első pillanattól, és nem tudja, mi történt vele, már az elején a sírás kerülgette, annyira nem ment neki, a halálán volt. Egy francia versenyen egy hónappal korábban ennél hat másodperccel jobban úszott, és azt hitte, hogy akkor még maradt benne erő. A felkészülés, a bemelegítés, minden nagyon jól ment neki, 16:10-es időre számított, de ettől jócskán elmaradt.

„Túl sok mindenkinek akartam bizonyítani, azt szerettem volna, ha büszkék lehetnek rám”

– mondta, miközben többször elcsuklott a hangja a zokogás miatt. Az édesanyját akarta meglepni egy döntővel, akinek hétfőn lesz a születésnapja, amikor a döntőt is rendezik. A versenyző még egyszer ott lesz a medencében, 400 vegyesen, a jövő szombaton versenyez, akkor javíthat, és ott lehet a fináléban.

Vasárnap délután 18:48-kor Szabó Szebasztián 50 pillangón döntőzik, aki az ötödik helyen jutott be, jó rajttal, jó benyúlással meglehet az aranyérme. 45 perccel később Hosszú Katinka lesz a medencében 200 vegyesen, ő a nyolcadik legjobb idővel váltotta meg a helyét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!