Úszó-vb: harmadik helyről várja a döntőt a magyar férfi gyorsváltó

2022. június 18. – 12:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este már érmeket osztanak a Duna Arénában az úszó-világbajnokságon. A magyar úszók három döntőben lesznek érdekeltek.

Holló Balázs 400 vegyesen nagy egyéni csúcsot úszott (4:10.87), és végül az ötödik helyen jutott a fináléba. A női 4x100-as női gyorsváltó (Pádár, Senánszky, Molnár Gyurinovics) a nyolcadik helyet megcsípve jutott be a döntőbe, a végén Gyurinovics Fanni remekül hajrázott.

A Szabó, Milák, Bohus, Németh összeállítású férfi váltó az amerikaiak és az ausztrálok mögött a harmadik legjobb idővel került be a döntőbe. Mivel Milák Kristóf visszalépett az 50 pillangótól, most mutatkozott be, és a négyesből a legjobb időt ő úszta, de bevallotta, hogy ebben segítségére volt az oldalvizezés is, a mellette haladó amerikai húzta előre. Plusz meglehetősen kockázatosra sikeredett a váltása, hiszen pontban akkor indult, amikor Szabó Szebasztián a célba csapott. 0,00 mutatott a reakcióidőt mérő óra.

„Majd kisakkozzuk még délután, milyen sorrendben úszunk a döntőben”

– magyarázta Milák, aki most másodikként úszott, de előfordulhat, hogy majd ő kezd, de akár az is, hogy ő lesz a befejező ember. 2017-ben nagy meglepetésre a váltó bronzérmes lett, Németh és Bohus már akkor is ott volt a csapatban.

Hosszú Katinka a 200 vegyes a tizenegyedik helyen jutott tovább a délutáni elődöntőbe, egy kicsit javulnia kell, ha döntőt akar úszni. Szabó Szebasztián 50 pillangón a nyolcadik időt érte el, onnan várja az elődöntőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!