Ötödik a férfi gyorsváltó, Hosszú nyolcadik hellyel döntős az úszó-vb-n

2022. június 18. – 19:57

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti úszó-világbajnokság szombati, első versenynapján a Szabó, Milák, Bohus, Németh összeállítású férfi gyorsváltó a harmadik legjobb idővel került be a döntőbe. Abban bíztunk, hogy a fináléban megőrzik ezt a pozíciót. A fináléban Németh Nándor kezdett, és a harmadik helyen jött be, Szabó Szebasztián feljött a második helyre, Bohus Richárd mellett viszont elhúztak, és a hatodik helyre csúszott vissza. Az utolsó emberünk Milák Kristóf volt, aki az ötödik helyre hozta be a csapatot, az olimpián is ez a pozíció volt a miénk. Az Egyesült Államok nyert Ausztrália és Olaszország előtt. A női 4x100-as női gyorsváltó (Pádár Nikolett, Gyurinovics Fanni, Senánszky Dóra, Molnár Dóra) a nyolcadik helyen zárt.

Hosszú Katinka 200 vegyesen versenyzett. Ezen a távon ő a címvédő, de a három évvel ezelőtti formájából már nem lehetett kiindulni. A tavalyi olimpián ezen a távon a hetedik helyen ért célba Tokióban. Mivel a délelőtti előfutamban a tizenegyedik időt érte el, az elődöntőben a hetes pályára került, a nyolcason Sebestyén Dalma úszott.

Hosszú a pillangó után hetediknek fordult, háton eggyel feljebb lépett, mellen még egyet javított, és ezzel meghozta a közönség hangját, gyorson nagyon igyekezett, és úgy látszott, hogy javít is, de végül az ötödik helyen maradt. A 2:10,72-es ideje viszont azt jelentette, hogy ott lehet a vasárnapi fináléban, a nyolcas, surranópályát kaparintotta meg. Döntős helyezésnek valószínűleg még nem örült ennyire, mint most, nagy tapsot kapott a lelátóról, és boldogan integetett. A legjobb időt az amerikai Walsh érte el, aki 2:08,74-gyel állította meg az órát.

Hosszú jókedvűen értékelt, és azt mondta a futama után, hogy lát még néhány dolgot, amin javítani tud a döntőre. 400 vegyesen a jövő szombaton versenyez, addig még láthatjuk 200 pillangón is.

A férfi 400 vegyes döntőjébe Holló Balázs nagy egyéni csúccsal (4:10,87) az ötödik helyen került be, de nagyon kimerítette a reggeli úszás, mert a fináléban már nem tudta megismételni a teljesítményét, és a nyolcadik helyen végzett. Ezt a távot a 20 éves francia Leon Marchand nyerte meg egészen kiváló idővel, 4:04,28-cal. 400 férfi gyorson Winnington győzött, a nőknél Katie Ledecky volt a legjobb, az amerikai úszónőnek ez volt a 17. világbajnoki aranyérme.

Szabó Szebasztián az 50 pillangón ötödik helyen került be a vasárnapi fináléba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!