Marco Rossi: Óriási a terhelés, de mi sajnos nem rotálhatunk annyit, mint az angolok

2022. június 14. – 10:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A másfél héttel ezelőtti bravúros győzelem után a magyar válogatott ismét összecsap Angliával. A visszavágót kivételesen nem az angol nemzeti stadionban, a Wembley-ben rendezik majd, hanem a közép-angliai Wolverhamptonban, az angol első osztályban szereplő Wolverhampton Wanderers otthonában.

A mérkőzés előtt itt, a Molineux Stadionban ült az újságírók elé a két csapat szövetségi kapitánya, valamint magyar részről Nagy Ádám, az angoloktól pedig a csapatkapitány, Harry Kane. A sajtótájékoztatón Marco Rossi arról beszélt, hogy sosem tapasztalt terhelés alatt vannak a játékosok, de le kell tudni küzdeniük a fájdalmat, írja az MTI.

„Ez lesz a negyedik tétmérkőzésünk tíz napon belül, és ilyesmi soha korábban nem fordult még elő velünk. Nagy a terhelés, de az elmúlt két napban kipihenték magukat a játékosaink, és volt lehetőségük regenerálódni” – nyilatkozta a kapitány. „Amikor egy futballista válogatott mezben kifut a pályára, akkor el kell tűnnie minden problémának, fájdalomnak” – tette hozzá.

Nagy Ádám és Marco Rossi az angol-magyar mérkőzés előtti sajtótájékoztatón – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Nagy Ádám és Marco Rossi az angol-magyar mérkőzés előtti sajtótájékoztatón – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Annak ellenére, hogy az angolok az első három NL-mérkőzésből egyet sem tudtak megnyerni, Rossi nem várja, hogy angol kollégája drasztikusan változtat majd csapata játékán. Ennek egyik oka, hogy mivel a magyar csapattal ellentétben ők tudnak rendesen rotálni, így nem kell egyes játékosokhoz szabni a taktikát.

„Ez a világ egyik legerősebb válogatottja, ráadásul van lehetőségük rotálni az egyes posztokon annyit, amennyit mi nem tudunk, mert nem ugyanolyan minőséget képviselnek az azonos posztokra behívott játékosaink” – jelentette ki Rossi.

Ami a magyar kezdőcsapatot illeti, Rossi nem tervez drasztikusan változtatni. Várhatóan csak egy-két eltérés lesz a szombati, németek elleni meccs kezdőjéhez képest. Ez azt jelenti, hogy sokan tíz nap alatt a negyedik meccsükön fognak kezdeni. Ezzel szemben az angolok jóval kipihentebben érkeznek majd a meccsre, náluk ugyanis mindenkinek volt legalább egy meccsnyi pihenője.

A magyar válogatott játékosai bejárják a meccsnek otthont adó rikító narancssárga Wolverhampton-stadiont – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
A magyar válogatott játékosai bejárják a meccsnek otthont adó rikító narancssárga Wolverhampton-stadiont – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Nagy Ádám, aki korábban több éven keresztül játszott Angliában a másodosztályú Bristol City színeiben, arról beszélt, hogy az angolok „győzelmi kényszerben” lépnek pályára kedden, és folyamatosan nagy nyomás alatt tartják majd a magyar védelmet, mert hamar gólt akarnak szerezni.

„Mi is láttuk és éreztük, hogy az elmúlt három meccsen hol voltunk sebezhetők, hol voltak gondok a védekezésünkben, ami a mai futballban már a támadóknál kezdődik” – mondta az olasz másodosztályú Pisa légiósa. „Az angolok biztosan kielemezték az olaszok és németek elleni összecsapásainkat, de bízom benne, hogy az azokon elkövetett hibáinkat ezúttal ki tudjuk javítani” – tette hozzá.

Az angol–magyar Nemzetek-Ligája mérkőzés kedd este 20:45-kor kezdődik, és a Telexen is követhetik majd az olvasók. Percről percre tudósításunkban a helyszínről is jelentkezünk majd.

A csoport állása:
1. Olaszország 5 pont
2. Magyarország 4 pont
3. Németország 3 pont
4. Anglia 2 pont

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!