Costa Rica az utolsó kijutó, teljes a foci-vb 32-es mezőnye

2022. június 14. – 22:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este alakult ki a novemberben, Katarban kezdődő labdarúgó-világbajnokság teljes mezőnye. A sorsolást még úgy tartották meg április elsején, hogy három hely kiadó volt. Európából Wales csatlakozott utolsónak, hétfőn Ausztrália Perut ejtette ki tizenegyesekkel. A találkozó 0-0-val ért véget, a 120. percben küldte be az ausztrál kapitány a 33 éves Andrew Redmayne-t, aki a büntetőpárbaj hőse lett, miután kétszer is hárított.

A másik interkontentális, szintén Katarban rendezett selejtezőben Costa Rica 1-0-ra verte Új-Zélandot. Az egykori Arsenal-játékos, Joel Campbell a harmadik percben volt eredményes, amivel be is állította a végeredményt. Costa Rica a spanyolok és a németek valamint Japán mellé került az E csoportba.

Íme a végleges csoportbeosztás:

A csoport: Katar, Hollandia, Szenegál, Ecuador

B csoport: Anglia, Egyesült Államok, Irán, Wales

C csoport: Argentína, Mexikó, Lengyelország, Szaúd-Arábia

D csoport: Franciaország, Dánia, Tunézia, Ausztrália

E csoport: Spanyolország, Németország, Japán, Costa Rica

F csoport: Belgium, Horvátország, Marokkó, Kanada

G csoport: Brazília, Svájc, Szerbia, Kamerun

H csoport: Portugália, Uruguay, Korea, Ghána

A vb november 21-én kezdődik a Hollandia–Szenegál mérkőzéssel. A legnagyobb érdeklődés a spanyol-németet övezi majd, mert az E-csoport két továbbjutója az F-ből kap ellenfelet, ahol várhatóan a belga-horváton dől el, melyik nemzet zár a csoport élén. A felső ág tűnik gyengébbnek, ahová az angolok, argentinok, franciák kaptak besorolást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!