Federer jövőre mindenképp visszatérne a versenyzéshez

2022. június 12. – 13:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világsztár teniszező 2021 júliusa óta nem játszott. Még nem tudja biztosan jövő évi programját, ám bizonyos, hogy visszatér a versenyzéshez.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federer térdét 2020-ban kétszer is megműtötték, majd egy rövid visszatérés után 2021-ben ismét megoperálták. „Fontos számomra, hogy újra rendben legyek erőnlétileg, így teljes edzésmunkát végezhessek. Amint ez megvan, ki tudom választani, hány tornán szeretnék indulni és hol” – fogalmazott Federer.

Idén már többször is pedzegette, hogy szeretné visszatérni a versenyzéshez: februárban megerősítette, hogy szeptemberben Londonban szeretne pályára lépni a Laver-kupán, ahol a spanyol Rafael Nadallal lenne egy csapatban, majd áprilisban közölte, indul a számára hazai pályának számító bázeli tenisztornán októberben.

„A Laver-kupa jó kezdet lesz, nem kell hat nap alatt öt meccset lejátszanom, Bázelben már képes leszek erre” – bizakodott Federer. A bázeli tenisztornán rekordot jelentő 10 alkalommal nyert, ő a címvédő is, és 2013 óta nem veszített mérkőzést szülővárosában úgy, hogy a 2016-os versenyes sérülés miatt nem indult.

Azzal kapcsolatban, hogy egy hete Rafael Nadal a 14. sikerét aratta a Roland Garroson, azt mondta, hogy örül Nadal sikerének. Nadal immár immár 22 Grand Slam-tornagyőzelemnél jár, és vezet a 20-20-szal álló Federer és a szerb Novak Djoković előtt.

(MTI)



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!