Kitiltották Nico Rosberget a Forma-1 környékéről, mert nincs beoltva koronavírus ellen

2022. június 10. – 17:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi világbajnok Nico Rosberget kitiltották a Forma-1-es paddockból, mert nem kapott védőoltást a koronavírus ellen – írja az RTL News. A portál kérdéseire az ex-versenyző menedzsere elmondta, hogy Rosberg szerencsésen átvészelte a betegséget, gyógyultságát pedig bizonyítani is tudja.

Ellenanyagszintjét rendszeresen ellenőrzik, Rosberg pedig orvosa javaslatának eleget téve egyelőre nem oltatja be magát.

A Formai-1 idei szezonjának kezdetétől mindenki, aki a paddockban szeretne tartózkodni, köteles oltási igazolást bemutatni. Korábban ez az igazolást egy negatív teszttel is ki lehetett váltani, kivételt csak abban az esetben engedtek, ha valaki bizonyítani tudta, hogy egészségügyi okokból nem oltható. Nico Rosberg a Sport 1 értesülése szerint szeretett volna kivételben részesülni, azonban ezt nem hagyták jóvá számára.

Így viszont Rosberg kénytelen távolról ellátni a Sky Sportsnál betöltött kommentátori feladatait, az idei szezonra bevezetett szigorú szabályok miatt. Az előző versenyhétvégén Monacóban már a Forma-1 területén kívülről dolgozott, miután megkísérelte a bejutást, de a biztonságiak nem engedték át. A Telegraph úgy értesült, hogy a nehézségek ellenére, a Sky TV csatorna egyelőre nem tervezi megszakítani a munkakapcsolatot az ex-versenyzővel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!