Öt gólt rúgott az észtek ellen Messi, ezzel megelőzte a válogatottként 84 gólos Puskást

2022. június 6. – 09:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öt gólt rúgott Lionel Messi az argentin válogatott Észtországgal játszott barátságos meccsén, amivel megelőzte Puskás Ferencet a válogatottban rúgott gólokat tekintve – írja a BBC.

Messi 161 meccsen eddig összesen 84 gólt rúgott válogatott játékosként, a vasárnapi meccs negyedik góljával megelőzte Puskást a toplistán. Ezzel Messi immár a negyedik legeredményesebb játékos a válogatottban szerzett gólokat nézve. Csak a malajziai Mokhtar Dahari (89 góllal), az iráni Ali Daei (109 találattal) és a portugál Cristiano Ronaldo (117 góllal) előzi meg.

Ez az első alkalom, hogy a 34 éves játékos öt gólt szerzett válogatottal. Ilyen bravúrt eddig csak egyszer ért el pályafutása során, amikor 2012-ben a Barcelona 7-1-re verte a Bayer Leverkusent a Bajnokok Ligájában

Röviden összefoglalva a következőképpen néztek ki a A meccs nyolcadik percében büntetőt rúghattak az argentinok, Messi pedig könnyedén berúgta a gólt. Aztán 44 percben is lecsapott, és a felső sarokba repítette Nahuel Molina gólpasszát. A második félidőben sem volt kegyelem, alig telt le az első perc, a labdát ismét az észtek kapujából kellett kihalászni.

A negyedik gól már kicsit érdekesebb helyzetből született. A játékosok egy esést követően megálltak a pályán, mert azt hitték, hogy szabadrúgást fog ítélni a bíró. Ez azonban nem történt meg, viszont mindeközben Messi fogta magát, és berúgott még egy gólt. Az észtek nagy része ezt már lefagyva, tehetetlenül nézte.

Az ötödik gólt végül azután rúgta be Messi, hogy csapattársai próbálkozásait a kapus kivédte, ám hozzá pattant a labda. A meccs legizgalmasabb részeit az alábbi videóban vágta össze a TyC Sports.

Bár Észtország korántsem volt kirobbanó formában, az argentinok múlt heti, olaszok ellen aratott győzelme, és a világbajnoki selejtezőkön mutatott jó eredmények alapján nem kizárt, hogy a csapat világbajnoki kupát szerezzen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!