Tizenegyesekkel nyerte meg az Európa-ligát a Frankfurt

2022. május 19. – 00:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este Sevillában játszották az Európa liga idei döntőjét. A német Eintracht Frankfurt 1980 után jutott el nemzetközi kupa döntőjéig, és újra megnyerte. A Glasgow Rangers ötödik kupadöntőjét veszítette el.

Az első félidőben a németek előtt maradt ki a legnagyobb helyzet, Knauff lövése kevéssel ment mellé. A második félidő 57. percében a skótok kerültek előnybe, Aribo ugyanis úgy lépett ki a védők közt, hogy védője, Tuta megbotlott, amikor fel akarta venni vele a versenyt. Aribo így zavartalanul vitte be a labdát a tizenhatoson belülre, és elpasszolta Trapp mellett a labdát.

A 69. percben egyenlített a Frankfurt. Kostic adott be bal oldalról laposan, az ötösön két skót védő egymásra várt, Borre pedig a kapu bal alsó sarkába rúgta a labdát. Ezek után visszaesett az iram, és jöhetett a hosszabbítás. A ráadás utolsó, egyben legnagyobb helyzetét Kent hagyta ki, a Rangers megnyerhette volna, ha pontosabban céloz négy méterről. Tavernier szabadrúgása a 121. percben sem volt veszélytelen, de akkor közel sem volt akkora bravúrra szüksége a kapusnak, mint a szélső kísérleténél, amikor lábbal hárított.

A büntetőpárbajban az a walesi Aaron Ramsey hibázott, aki a 117. percben állt be, és a negyedik sorozatban meglehetősen rossz volt a büntetője, Trapp kirúgta. Az ötödik, győzelmet érő találatot a kolumbiai Borre szerezte, aki az egyenlítő gólt is jegyezte.

A Frankfurt veretlenül nyerte meg a trófeát, sikerének értékét növeli, hogy a Barcelonát búcsúztatta el a negyeddöntőben, a West Hamen pedig kettős győzelemmel lépett át. Az Eintracht jövőre ott lehet a Bajnokok Ligájában, és az első kalapból várja az augusztusi sorsolást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!