Djoković ezredik meccsét nyerte, döntős a római tenisztornán

2022. május 14. – 22:35

Másolás

Vágólapra másolva



A szerb világelső, Novak Djoković két szettben, 6:4, 6:3-ra győzte le a norvég Casper Ruudot az 5,4 millió dollár összdíjazású római tenisztorna elődöntőjében. Az első szettben 4:0-ra ellépett, 5:1-nél azonban váratlanul visszaesett a játéka, de végül 6:4-re behúzta a játszmát.

A másodikban 3:3-nál vette el ellenfele adogatójátékát, és mivel a saját szervagémjében nem hibázott, fogadóként nyerte meg a meccset. Djoković a második szett végén már lényegesen felszabadultabban játszott, miután előnybe került, és ezzel együtt Ruud egyre többet hibázott, a végét már nem bírta erővel. A döntőbe a másik ágon a görög Cicipasz került be, aki szetthátrányból nyert Zverev ellen. A tavalyi római meccsüket a szerb nyerte 4:6, 7:5, 7:5-re, a Roland Garroson pedig 0:2-ről fordított a döntőben.

„Az esti meccseknek mindig különleges hangulatuk van, köszönöm a szurkolást. Elindulok a következő ezerért, ha ilyen nagyszerű stáb lesz mögöttem” – mondta olaszul, és kapott egy hatalmas tortát is a szervezőktől.

Djokovićnak ez volt az ezredik sikere az ATP-tornák történetében, előtte négy teniszező jutott el ilyen magasságokba. Időrendi sorrendben: Jimmy Connors, Ivan Lendl, Roger Federer és Rafa Nadal. Connors egyébként a rekorder, pályafutása alatt 1274 győzelmet ért el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!