39 ezer néző előtt nyerte meg a Magyar Kupát a Ferencváros

2022. május 11. – 21:28

39 ezer néző előtt nyerte meg a Magyar Kupát a Ferencváros
Öt perccel később kezdődött a meccs, a szurkolásból most nem hiányzott a pirotechnika – Fotó: Illyés Tibor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva



A zsinórban négyszer bajnoki címet szerző Ferencváros a bajnokságban ötödik Paks ellen játszott szerda este a Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában. 1998 után játszott ismét olyan csapat a fináléban, amelyikben nem szerepelt légiós. A Paksnál hagyományosan a magyar játékosokra építenek.

Az első negyedóra végén került előnybe az esélyesebb fővárosi csapat, és mindjárt ki is használta az első lehetőségét. Laidouni szöktette a tizenhatoson belül Zachariaessent, aki Marquinhossal játszott össze, és a norvég a visszakapott labdát hét méterről Nagy kapus lábai között juttatta a hálóba. Szép akció volt.

A Fradi támadásban maradt, Zachariassen fejesénél azonban Nagy már a helyén volt, és komoly bravúrt mutatott be. Azqui 24 méteres bombájánál nem biztos, hogy közbe tudott volna avatkozni a paksiak kapusa, megtette helyette a kapufa, és a felső lécről vágódott a mezőnybe a labda. A Paksnak az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövése, a támadásokra alig maradt ereje.

A második félidő elején közölték a hivatalos nézőszámot: 38979

A fordulás után is a Fradi volt az aktívabb, Marquinhos lövését bravúrral hárította Nagy, és szerencséje is volt, mert a kipattanót nem érte el Zachariassen. A 66. percben állt be a paksiakhoz Böde Dániel, mivel ő a Fradiban szép éveket töltött el, a nevét skandálták a drukkerek, amikor elfoglalta a helyét a pályán. Nem sokkal később Kovácsot találta nagy helyzetbe egy balról belőtt beadás az ötös sarkánál, de a kapáslövése fölément. Egy perccel később Sajbán elől az utolsó pillanatban mentettek a védők az ötös sarkán.

A 83. percben minden eldőlt, Loncar passza után Boli lerázta magáról a védőjét, Szélpált a tizenhatoson belül, és nyolc méterről, fordulásból, ballal lőtt a hosszú sarokba, Nagy vetődött, de ezt a labdát nem érhette el. Három perc sem telt el, amikor Boli kapott ismét indítást, ezúttal Wingótól, és az elefántcsontparti csatár a tizenhatos vonala előtt jobbal, állítgatás lőtt kapura, és nem hibázott, ezzel kialakította a 3-0-s végeredményt.

Sztanyiszlav Csercseszov csapata magabiztosan játszott, és megérdemelten nyert. A zöld-fehérek hat év után dupláztak. A Fradi sikere azt is jelenti egyben, hogy a negyedik helyen álló Fehérvár mehet a nemzetközi kupába, a Konferencia-ligába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!