Egy szurkoló meghalt a Porto győztes meccse után kitört zavargásokban

2022. május 08. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Zavargások törtek ki és egy szurkoló elhunyt Portóban, miután a város labdarúgócsapata szombaton megszerezte újabb bajnoki címét. A portugál rendőrség szerint az egymással rivalizáló szurkolói csoportok hajnalban csaptak össze egymással az Estadio do Dragao közelében. Egy 26 éves férfit megkéseltek, ő belehalt sérüléseibe, míg a társát szúrt sebekkel szállították kórházba.

Fotó: Violeta Santos Moura / Reuters
Fotó: Violeta Santos Moura / Reuters

Németországban is összecsapások árnyékolták be a Schalke visszajutását az élvonalba: mintegy kétezren a pályára szaladtak a St. Pauli ellen 3-2-re megnyert szombati mérkőzés után, többen elestek és megsérültek, őket kórházba szállították.

A gelsenkircheni rendőrség szerint a Schalke drukkerei 144 alkalommal használtak pirotechnikai eszközöket a meccs előtt és alatt. Egy rendőr megsérült egy szurkolóval történt dulakodás során, továbbá húsz büntetőeljárás indult testi sértés és lopás vétsége miatt.

(MTI)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom