15 perces csúszással kezdik a focimeccseket a hajdú-bihari játékvezetők tiltakozásul, miután kirúgták kollégájukat

2022. május 5. – 21:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A mérkőzések késésével tiltakoznak a Hajdú-Bihar megyei játékvezetők Sápi Csaba Imre elnök melletti kiállásból.

„A Hajdú-Bihar megyei játékvezetők hitvesztettként veszik tudomásul, hogy az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Igazgatósága négy fordulóval a bajnokságok vége előtt, azonnali hatállyal visszavonta Sápi Csaba Imre játékvezetői bizottság elnök megbízatását”

– írják közleményük felütésében.

Hogy mi történt Sápival, arról a Focibiro.hu szerdai cikkében lehet olvasni. Azt írják, nemrég egy megye II-es mérkőzést egy játékvezető nézőtéri rendbontás miatt félbeszakított, majd a döntést értékelve a fegyelmi bizottság arra jutott, hogy nem kellett volna félbeszakítani. Sápi azonban kiállt a játékvezető döntése mellett. Az oldal azt írja, hogy Sápiról már azelőtt meghozták valójában a döntést, hogy a Hajdú-Bihar megyei igazgatóság társadalmi elnöksége hivatalosan döntsön, és már azt is kitalálták, ki vegye át a helyét.

„Négy fordulóval a bajnokság vége előtt, azonnali hatállyal távolítják el a játékvezetőkért kiállt Sápi Csabát a megyei JB elnöki pozíciójából személyes ellentétek miatt” – idéznek egy helyi játékvezetőt.

A szerdai cikk után csütörtök este hivatalos közleménnyel jelentkeztek Hajdú-Bihar megye labdarúgó-játékvezetői. Azt írják, Sápi Csaba Imre, korábbi FIFA-játékvezető és 2004-ben az év játékvezetője 2014. január 1. óta látta el a játékvezetői bizottságuk elnöki feladatait, amely idő alatt folyamatosan kiállt a játékvezetők érdekei mellett.

„Egyik legutolsó fellépésével is egy játékvezető kollégánk döntését védte, amelyet követően az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Társadalmi Elnöksége visszavonta megbízatását. Egységesen tiltakozunk Sápi Csaba Imre visszaléptetése ellen.

Szolidaritásunkat kifejezve, a 2022. május 7-8. napokon megrendezésre kerülő Hajdú-Bihar megyei felnőtt mérkőzések 15 perc késéssel fognak elkezdődni.

A továbbiakban sem szeretnénk egyik csapatot sem hátrányba hozni, nem szeretnénk mérkőzéseket ellehetetleníteni, ezért választottuk ezt a tiltakozási formát” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!