Káprázatos góllal verte a Lipcse a Rangerst az El-elődöntőben

2022. április 28. – 23:18

Káprázatos góllal verte a Lipcse a Rangerst az El-elődöntőben
Forsberg gratulál a gólszerzőnek, Angelinónak – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európa-liga csütörtöki elődöntőjében a Lipcse ezúttal nélkülözte magyar középhátvédjét, Willi Orbánt, aki sárga lapjai miatt nem játszhatott. Gulácsi Péter ott volt a kapuban, Szoboszlai Dominik is kezdett, és nem a középpályán, hanem előretoltan játszott.

A Rangers védekező felfogásban lépett pályára, sokáig jól is zárták a területeket, jól tömörültek, a Lipcse sem tudott felgyorsulni. Egészen a 85. percig állták is a hazai csapat rohamait a skótok, akkor Nkunku jobb oldali szöglete után röviden fejelték ki a labdát, Angelino pedig ritka nagy gólt lőtt.

Húsz méterről, kapásból lőtte vissza a labdát, és bár a kapus ugyan vetődött érte, kiütni már nem tudta. Már a szöglet előtt is bravúrt kellett bemutatnia a 40 éves McGregor kapusnak, ami jól tükrözte, hogy a hajrában a németek egyértelműen átvették az irányítást.

Nkunku előtt nagy helyzetek adódtak, egy esetben, amikor már elfektette a kapust is, és csak az üres kapuba kellett volna juttatnia a labdát, 10 méterről fölé bombázott.

Szoboszlai Dominik 71 percet kapott, előtte aktív volt, jó passzokat adott, Forsberg állt be a helyére. Gulácsinak a 76. percben kellett először védenie, akkor sem volt nehéz dolga, könnyen húzott le egy nem túl erős lövést.

„Volt esélyünk, hogy több góllal nyerjünk, minden nyitott még ebben a párharcban, nehéz meccsre számítunk az Ibroxban, nagyon okosan kell játszanunk a visszavágón is. Angelino az edzésen sokszor megcsinálja ezt, szerencsére most a meccsen is eltalálta. Védhetetlenül szép gól volt”

– értékelt az M4-nek a magyar válogatott kapusa.

A visszavágót jövő héten rendezik, a Lipcse a Real Sociedadot és az olasz Atalantát is idegenben verte meg, úgy lépett tovább. A másik ágon is a német csapat van előnyben, miután a Frankfurt 2-1-re nyerni tudott a West Ham United stadionjában.

A finálét Sevillában rendezik május 18-án. A Lipcse a Német Kupa döntőjében május 21-én játszik Berlinben. A Lipcse még nem nyert semmilyen trófeát, most kettőre is van esélye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!