Az edzője molesztálta 13 éves korában a későbbi Tour de France-győztes és olimpiai bajnok kerékpárost

2022. április 19. – 21:45

Az edzője molesztálta 13 éves korában a későbbi Tour de France-győztes és olimpiai bajnok kerékpárost
Bradley Wiggins 2016. november 15-én a Zesdaagse Vlaanderen-Gent hatnapos teremkerékpárverseny első napján Gentben – Fotó: Kristof van Accom / Belga via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhárom éves korában szexuálisan zaklatta egy edzője, mondta a Men's Health UK című brit lapnak adott interjújában az egykori Tour de France-győztes Sir Bradley Wiggins, aki 2004 és 2016 között öt olimpiai aranyérmet is szerzett.

A most 41 éves sportoló azt mondta: 13 éves lehetett, amikor egy edzője molesztálta, és ezt máig nem tudta feldolgozni. Wiggins az interjúban arról is beszélt, hogy a vele történteket nem tudta elmondani mostohaapjának, aki erőszakos volt vele és „buzinak” nevezte, miután mindig a szűk kerékpáros ruhát viselte.

Saját bevallása szerint kamaszkorában emiatt magányos, „furcsa tinédzser” volt, aki igyekezett szabadulni környezetétől. Az általa átélt viszontagságok szerinte szerepet játszottak abban, hogy energiáit a kerékpározásra fordította.

Vér szerinti apja 14 éves korában hagyta el a családot. Ő is kerékpáros volt, de eltékozolta tehetségét, mert az alkohol, az amfetamin és a doppingszerek rabjává vált, emellett mániás depresszióval is küzdött. Wiggins 18 éves korában elevenítette fel vele újra a kapcsolatot, de aztán apja 2008-ban egy buli után tisztázatlan körülmények között meghalt, feltehetően gyilkosság áldozata lett.

A sportoló mindezek ellenére felnézett a vér szerinti apjára, és mindig neki akart bizonyítani. Wiggins az interjúban őszintén mesélt saját küzdelmeiről is a depresszióval. Végül aztán ő lett az első brit kerékpáros, aki 2012-ben megnyerte a Tour de France-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!