Kibírta a Manchester City az Atlético nyomását, a Liverpoollal együtt BL-elődöntős

2022. április 13. – 23:11

Kibírta a Manchester City az Atlético nyomását, a Liverpoollal együtt BL-elődöntős
Pep Guardiola feszülten figyelte a csapata játékát – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján két angol csapat, a Liverpool és a Manchester City csatlakozott a kedden továbbjutott két spanyolhoz, a Real Madridhoz és a Villarrealhoz. A Liverpool a Benficát 3-3-mal, a City az Atléticót 0-0-val búcsúztatta.

A múlt héten a Manchester City Kevin de Bruyne találatával fel tudta törni az Atlético Madrid masszív védekezését (1-0), a visszavágón így előnyből játszhatott. Mivel a spanyolok nem tudták nyomás alá helyezni őket az első félidőben, unalmasan csordogált a játék. Az egyetlen kivétel az volt, amikor kapufáig jutottak az angolok, nagy kavarodás után Gündogan labdája a jobb oldali kapufa tövéről pattant vissza.

A fordulás aktívabb lett a hazai csapat, Diego Simeone erre a 45 percre tett fel mindent, fokozatosan vállalt egyre nagyobb kockázatot a cseréivel. Griezmann például remek ütemű indítást kapott rögtön az első percben, kicsit kisodródott, Laporte lába bele is ért a labdába, így szögletet rúghatott az Atlético, de ez veszélytelen volt. Az 56. percben a francia csatár 18 méterről eresztett el egy nagy lövést, ami centikkel ment mellé, ekkor állt a legközelebb a gólhoz a hazai csapat.

Az utolsó negyedórában nagy nyomás alá kerültek az angolok, alig tudták tartani a labdát, sorra jöttek a helyzetek, Correa több nagy lehetőséget is elhibázott, így a győzelmet jelentő gól nem született meg, és az extrém hosszú 12 perces hosszabbítás után a City örülhetett. Sokat állt a játék, sok fetrengés volt, a színvonalon folyamatosan süllyedt. Az elkeseredett küzdelemre jellemző, hogy a német játékvezető szinte percenként adta a sárga lapokat, Felipét pedig ki is állította a hazai csapatból. A City játéka a második félidőben visszaesett, egyszer találta el a kaput mindössze, de most ez is elég volt.

A Liverpoolnak is belefért a döntetlen

Mivel a Liverpool 3-1-re nyerni tudott Lisszabonban a múlt héten, Jürgen Klopp a legnagyobb sztárok pihentetése mellett döntött (Szalah és Mané is csak a második félidőben csatlakozott), hiszen a City-vel a kupa elődöntőjében találkoznak a hétvégén. A Pool a 21. percben került előnybe, Konaté lemásolta múlt heti fejesét, és ezúttal is eredményes volt. Bő tíz perc múlva lesgyanús helyzetből Goncalo Ramos egyenlített 15 méterről, de a videózás után kiderült, még éppen jó helyen tartózkodott a portugálok csatára.

A Liverpool Firmino duplájával közel került a győzelemhez, de Jaremcsuk és Nunez alakította ki a 3-3-as döntetlent.

Az elődöntőben a Villarreal a Liverpoollal, a City a Real Madriddal találkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!