Náci karlendítéssel ünnepelte sikerét a 15 éves orosz gokartversenyző

2022. április 11. – 15:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz junior gokartpilóta Artyom Szeverjuhin, aki Oroszország kitiltása miatt olasz zászló alatt versenyzett a Junior Gokart Európa-bajnokságon, sikerrel, amit „meg is ünnepelt”:

náci karlendítést mutatott be a díjátadón, majd saját humorán meglehetősen jól is szórakozott.

Szeverjuhin első helyezést ért el a 11–15 éves korosztály FIA gokartbajnokságán a portugáliai Algarve-ban. A 15 éves orosz versenyző édesanyja szerint csak „szíveket küldött” a csapatnak a dobogó legfelső fokáról, noha az idevágó kommentjeit, a korábbi képernyőfotókkal együtt törölték, a videó, amelyből világos, valójában mit tett a tinédzser, továbbra is elérhető. A Nemzetközi Automobil Szövetség először csak eltávolította weboldaláról és a közösségi oldalakról az ezekkel a versenyekkel kapcsolatos információkat. Később azonban azt is közölték, kivizsgálják az ügyet, amilyen gyorsan csak lehet:

Artyom Szeverjuhin még csak 15 éves, de már a svéd Ward Racing csapatánál vezet. Pontosabban csak vezetett, mert a történtek nyomán a csapat elbocsátotta.

A tinédzser Olaszország zászlaja alatt vett részt az Európa-bajnokságon, miután korábban a Nemzetközi Automobil Szövetség Ukrajna inváziója miatt megtiltotta Oroszország és Belarusz versenyzőinek, hogy pilótáik versenyezzenek. Az egyelőre nem világos, hogy Szeverjuhin hogyan tudott Olaszország zászlaja alatt versenyezni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!