Lékai és Bánhidi nem játszhat a férfi kézilabda-vb selejtezőjén

2022. április 5. – 15:27

Lékai és Bánhidi nem játszhat a férfi kézilabda-vb selejtezőjén
Lékai Máté nem tarthat a csapattal egészségügyi problémái miatt – Fotó: Kovács Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Keretet hirdetett a magyar férfi kézilabda-válogatott kapitánya, Chema Rodriguez. A csapat az Izrael elleni világbajnoki selejtezőre készül. A győztes vehet részt a jövő januári, olimpiai kvalifikációs vb-n, amit Svédország és Lengyelország rendez. Az első meccset Tel-Avivban játsszák április 13-án, a visszavágót Tatabányán április 16-án.

A húsz fős keretből Bánhidi Bence és Lékai Máté egészségügyi, Juhász Ádám családi okok miatt hiányzik. A Szeged beállója, Bánhidi a Flensburg elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőt is kihagyta. Lékai Máté a Vardar ellen keveset játszott.

Chema megnevezte másodedzőjét: Miguel Ángel Velasco, a spanyol első osztályban szereplő La Rioja vezetőedzője segíti a munkáját. A válogatott stábja továbbra sem teljes és végleges, az MKSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértésben fontosnak tartja, hogy annak magyar szakember is tagja legyen – írta a szövetség honlapján.

A válogatott az Eb-kudarc után Németországgal játszott felkészülési meccseket, és előbb döntetlenre végzett (31-31), majd csupán egy góllal kapott ki (30-31).

A keret:

  • Kapusok: BORBÉLY Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), MIKLER Roland (Pick Szeged), SZÉKELY Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)
  • Jobbszélsők: BUJDOSÓ Bendegúz (Ferencváros), RODRÍGUEZ ALVAREZ Pedro (Balatonfüredi KSE)
  • Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Grundfos Tatabánya), BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), LEIMETER Csaba (HC PPD Zagreb, horvát)
  • Irányítók: FAZEKAS Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), HANUSZ Egon (TVB Stuttgart, német)
  • Beállók: ROSTA Miklós (Pick Szeged), SIPOS Adrián (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Dabas KC VSE), TOPIC Petar (Balatonfüredi KSE)
  • Balátlövők: BODÓ Richárd (Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
  • Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), SUNAJKO Stefan (Grundfos Tatabánya)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!