Egy góllal nyert a City a BL-ben, a Liverpoolnak könnyebb dolga volt

2022. április 5. – 23:04

Egy góllal nyert a City a BL-ben, a Liverpoolnak könnyebb dolga volt
Kevin de Bruyne belőtte a győztes gólt a madridiaknak – Fotó: Oli Scharff/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A labdarúgó Bajnokok Ligája első negyeddöntőit rendezték kedd este. A Liverpool magabiztosan hozta a meccsét Lisszabonban a Benfica ellen, a Manchester City egy pazar támadással verte az Atlético Madridot.

Miután az Atletico Madrid a Manchester Unitedet búcsúztatta a nyolcaddöntőben, most a másik, a bajnokságban jobban szereplő másik manchesteri csapattal, a Cityvel találkozott. A spanyolok edzője, Diego Simeone ritka defenzív felállást választott, igazi csatár nélkül, öt védővel és öt középpályással védekezve várták a hazai csapat rohamait.

Pep Guardiola csapata nem tudott mihez kezdeni ezzel a fegyelmezett és szívós védekezéssel az első félidőben. A kaput nem találták el az első félidőben, de hatszor legalább megpróbálták. Az Atletico egyszer sem rúgott a kapu felé sem. Jobb híján azt írhattuk fel, hogy a City 34. percben szabálytalankodott először.

A második félidő eleje megtelt élettel, miután a City szögletet rúghatott, a spanyolok kontráztak, pontosabban Griezmann egyedül indult meg a kapu felé a kezdőkörből, amikor a társai utolérték volna, akkor rosszul passzolt, így odalett a helyzet. De Bruyne 20 méteres szabadrúgását kézzel és lábbal hárította Oblak kapus. A 68. percben már eredményes volt a belga. Fodentől kapott nagyszerű labdát, és az ötös sarkáról a jobb kapufa mellé rúgta a labdát.

A másik keddi találkozón a Liverpool Konate hat méteres hajszálpontos fejesével előnybe került egy szöglet után a 17. percben. Újabb 17 perc elteltével Mané fejezett be egy támadást, Diaz visszafejelt labdájánál nem is volt nehéz dolga, hogy a kapuba pofozza a labdát.

A következő gólra negyedórát kellett várni, Nunez szépített, miután egy szélről belőtt labdánál lyukat rúgott Konaté, a csatár hat méterről egy igazítás után a bal alsóba rúgta. A Benfica mindent megpróbált, minden erejét mozgósította, volt egy büntetőgyanús helyzet is, de a hajrában a Liverpool Diaz találatával bebiztosította a sikerét, Jota az utolsó pillanatokban majdnem a negyedik angol gólt is berúgta.

A City és a Liverpool a hétvégén egymással játszik a bajnokságban.

  • Manchester City – Atlético Madrid 1-0 (0-0)
  • Benfica – Liverpool 1-3 (0-2)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!