Xavi: Pedri nem hasonlítható senki máshoz, és még csak 19 éves

2022. április 4. – 09:09

Xavi: Pedri nem hasonlítható senki máshoz, és még csak 19 éves
Pedri a Barcelona meghatározó játékosává vált – Fotó: Lluis Gene/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Legyőzte a Sevillát, és már a második helyen áll a spanyol bajnokságban a Barcelona, csak a Real Madrid előzi. A győztes gólt a 19 éves Pedri lőtte, aki mostanában remek formában futballozik. A játékos két szép csel után lőtt 18 méterről a jobb alsó sarokba.

Pedri az Európa Ligában a Galatasaray-nak is lőtt hasonló cselek után gólt, de akkor hét méterről gurított a kapuba.

Pedri nem a semmiből került elő, hiszen tavaly nyáron tagja volt az Európa-bajnoki elődöntőig jutó spanyol felnőtt válogatottnak, és nagyszerű statisztikával rendelkezett a tornán, noha ő volt a legfiatalabb a keretben. Ezek után nem ment szabadságra, hanem elutazott az olimpiára, és az ezüstérmes válogatott egyik vezére volt.

„Kiváló játékos, rendkívüli gólt lőtt vasárnap este. Élmény nézni, ahogy játszik, nem is lehet senki máshoz hasonlítani. És még csak 19 éves”

áradozott a játékosról a siker után a Barcelona edzője, Xavi.

Pedri a másodosztályú Las Palmas futballistája volt a 2019-2020-as szezonban, és a Marca cikke szerint elment a Real Madridhoz, de a klub elutasította, és nem kellett nekik. Ezt az esélyt használta ki a Barcelona, és szerezte meg.

„Hó volt a pályán, nem tudtam önmagamat adni. Nem tetszett az elutasítás, de ez csak megerősített, és még nagyobb motivációt jelentett. Most ott tartok, ahol szeretnék” – jelentette ki a novemberben 20 éves Pedri.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!