Tiger Woods több mint egy év után visszatérhet a golfpályára

2022. március 30. – 14:37

Tiger Woods több mint egy év után visszatérhet a golfpályára
Tiger Woods beszédet mond a World Golf Hall of Fame beiktatásán a PGA TOUR Global Home-ban a floridai Ponte Vedra Beachen 2022. március 09-én – Fotó: Sam Greenwood / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tiger Woods amerikai golfsztár nagyjából 14 hónappal súlyos autóbalesetét követően visszatérésre készül a sajtóértesülések szerint, írja az MTI.

Jövő csütörtöktől vasárnapig ezen helyszínen rendezik az idény első Major-versenyét. Woods neve ugyan szerepel a nevezési listán, ám a golfsztár még nem közölte hivatalosan, hogy elindul-e a versenyen. Az ESPN egyébként március 29-én névtelen forrásra hivatkozva arról írt, hogy a 46 éves sportoló fiával, Charlie-val, és jó barátjával, Justin Thomasszal végigjátszotta az augustai pályán mind a 18 lyukat.

Az amerikai golfsztár tavaly februárban szenvedett súlyos autóbalesetet Los Angeles közelében. A kocsija lesodródott az útról és többször megpördülve az oldalán landolt. A baleset után több órán át operálták a golfozót, akinek több nyílt törése is volt. Woods jobb lábszára és bokája is roncsolódott a balesetben, az operáció során csavarokkal rögzítették a sípcsontját, valamint a bokacsontját. Woods néhány hete azt ígérte, hogy fog még játszani PGA-versenyen, azt viszont nem tudta megmondani, mikor. Akkor azt mondta, hogy a labdát el tudja ütni, de a legnehezebb feladat számára a gyaloglás, ami nem is fog változni még egy ideig.

Tiger Woods a legrangosabb sorozatban, a US PGA Touron összesen 82-szer nyert, amivel az örökranglista élén áll, a PGA-nél pedig 11-szer volt az év játékosa. Utolsó Major-győzelmét Augustában aratta 2019-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!