Új fokozatra emelték a lézerezést Szalah tizenegyesénél a szenegáli drukkerek

2022. március 30. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este lezárultak az idei labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtezői, öt csapat maradt állva, amelyik várhatja a pénteki sorsolást, és természetesen a novemberben kezdődő tornát.

Az Afrika Kupa februári döntőjében találkozó Szenegál és Egyiptom ismét összecsapott egymással, és a párharc győztese jutott ki a vb-re. Egyiptom hazai pályán 1-0-ra nyert, idegenben 1-0-ra veszített, a hosszabbításban nem esett gól, ezért jöhettek a büntetők. Az Afrika Kupában Szenegál 4-2-re nyerte a tizenegyespárbajt, ezúttal 3-1-re.

Egyiptom legnagyobb sztárja, a Liverpoollal BL-győztes Mohamed Szalah lőtte az első büntetőt, és olyan lézernyalábot kapott, ami ebben a műfajban egyedülálló. Próbált koncentrálni, figyelni a légzésére, nagy erőt adott a labdába, de egy fél méterrel fölévágta.

A második párban érkező egyiptomit, Zizót is próbálták elvakítani, ő is hibázott. Szenegál végül 3-1-re nyert, Szalah liverpooli klubtársa, Mané rúgta be az utolsó büntetőt, és utána mehetett is ünnepelni a dakari stadionban. Szalah eközben négy biztonsági ember gyűrűjében hagyta el a pályát, az öltözőfolyosó előtt is még dobálták üvegekkel, poharakkal.

A lézerezés természetesen tiltott, a nemzetközi szövetség (FIFA) nyilván büntetni is fogja Szenegált, ettől még Egyiptom idén nem lesz ott a vb-n.

A tavaly Európa-bajnokság elődöntőjében a dán kapust, Casper Smeichelt próbálták elvakítani az angol drukkerek, aki ennek ellenére hárította Harry Kane büntetőjét, de a kipattanót a kapuba rúgta a csatár. Az angolok akkor 30 ezer eurós pénzbüntetéssel megúszták.

Az Afrikából kijutott országok: Szenegál, Kamerun, Tunézia, Marokkó és Ghána.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!