Lewandowski és C. Ronaldo ott lesz a vb-n, Ibrahimovic nem

2022. március 29. – 23:14

Lewandowski és C. Ronaldo ott lesz a vb-n, Ibrahimovic nem
Ronaldo és Pepe ünnepel Portóban – Fotó: Miguel Riopa/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A portugál és a lengyel válogatott is kijutott Európából a november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra, miután a kontinentális pótselejtező második fordulójában, kedden előbbi az észak-macedónokat, utóbbi pedig a svédeket győzte le – jelentette az MTI.

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo vezette portugálok 2-0-ra verték Észak-Macedóniát, amely múlt csütörtökön nagy meglepetésre kiejtette az Európa-bajnoki címvédő Olaszországot. A portói mérkőzésen elsősorban Bruno Fernandes villogott a hazai oldalon, ugyanis csapatának mindkét gólját ő szerezte.

Chorzówban a Robert Lewandowskival felálló lengyelek kiegyenlített meccsen gyűrték le a svédeket, akik az első félidőben többször kerültek helyzetbe, mint vendéglátójuk. A szünet után azonban tizenegyeshez jutott Lengyelország – Krychowiakot borították fel –, a büntetőt pedig Lewandowski nem hibázta el, így a vendégeknek kellett futniuk az eredmény után.

Svédország próbálkozott becsülettel, a lengyelek viszont jobban éltek a kínálkozó lehetőségekkel, és Piotr Zielinski 73. percben elért találatával eldöntötték a vb-szereplés kérdését. Nagy védelmi hibát használt ki a Napoli középpályása.

Európában még egy pótselejtezős párharc van hátra, azt júniusban rendezik, mert a skót-ukrán meccset az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztották, ennek a párharcnak a győztese majd Walesszel játszik a vb-szereplésért.

  • Lengyelország-Svédország 2-0 (0-0), gól: Lewandowski (49., 11-esből), Zielinski (73.)
  • Portugália – Észak-Macedónia 2-0 (1-0), gól: B. Fernandes (32., 65.)

Afrikai továbbjutók: Szenegál, Ghána, Tunézia, Marokkó, Kamerun

Szenegál tizenegyesekkel múlta felül Egyiptomot, miután 1-0-ra nyert az idegenbeli hasonló arányú vereség után. Mohamed Szalah is kihagyta a sajátját, az első négy lövő egyaránt hibázott. Végül 3-1 lett a tizenegyesek után. Ghána idegenben lőtt góllal ejtette ki Nigériát. A hazai pályán elért gól nélküli döntetlen után idegenben 1-1 lett. Marokkó 4-1-gyel ütötte ki Kongót, míg Tunézia az idegenbeli 1-0-s siker után hazai pályán egy gól nélküli döntetlennel továbblépett. Kamerun az utolsó pillanatban, a 124. percben rúgta be Algériában azt a gólt, amivel kijutott a katari vb-re.

Ázsiai továbbjutók: Irán, Dél-Korea, Szaúd-Arábia, Japán
Dél-amerikai továbbjutók: Brazília, Argentína, Ecuador, Uruguay

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!