Havi 25 ezer forintból él a kosárlabdázás halhatatlanja, Németh Ágnes

2022. március 26. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly márciusban első magyarként a kosárlabdázás halhatatlanjai közé választották az Eb-bronzérmes magyar centert, Németh Ágnest. A Hall of Fame-nek tagja Michael Jordan is, őt 2015-ben választották a hírességek közé. Némethet 1985-ben Európa legjobb kosárlabdázónőjének választották.

Németh Ágnesről most a Blikk írt, hogy súlyos, daganatos betegséggel küszködik, és havi 25 ezer forintból kell megélnie – a Magyar Olimpiai Bizottság 300 ezres segélyt utalt neki egy évre –, a lánya és a férje segíti a megélhetésben. 61 évesen teljes anyagi bizonytalanságban van, a jövőjét kilátástalannak látja. Nyugdíjba nem tud menni, mert nincsenek meg hozzá a munkaviszonyban töltött évei. Mivel a válogatott negyedik lett az 1980-as olimpián, így életjáradékra nem jogosult.

„Mi még a szocializmusban játszottunk, akkor anyagi szempontból a maiakhoz képest szinte társadalmi munkában kosaraztunk. Aztán eljött a rendszerváltás, amitől sok mindent reméltünk, de másképp alakult az életünk.

Miután befejeztem a játékot, csatlakoztam a férjemhez, akivel cirkuszi számokat adtunk elő, sajnos a járvány mindent eltörölt. Ráadásul jött a betegség”

– mutatta be életét a lapnak a 202 centis Németh, aki 367-szer szerepelt a válogatottban,

Pályafutása után férjével, a nála 45 centivel alacsonyabb Dittmár Rolanddal – a látványos különbséget kikarikírozva – humoros műsorokkal lépett fel az elmúlt évtizedekben a világ több nagy cirkuszában. Íme a korábban futó előadásuk egy része.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!