Olaszország kikapott Észak-Macedóniától, nem jutott ki a futball-vb-re

2022. március 24. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

A 2022-es katari világbajnokság európai pótselejtezőiben hatalmas meglepetés született, az Európa-bajnok Olaszország hazai pályán alulmaradt Észak-Macedóniával szemben 1-0-ra. Az olaszok lényegesen többet támadtak – 16 szögletet rúgtak –, a helyzeteiket azonban kihagyták, a hajrában viszont kaptak egy gólt, amire már az idő szűkében nem tudtak válaszolni, még csak hosszabbításra sem tudták menteni a meccset.

A 92. percben a 29 éves Trajkovski volt eredményes egy 22 méteres lövéssel, aki most a szaúdi Al-Feiha csatára, de 2015 és 2019 között a Palermo játékosa volt. A fegyelmezetten védekező vendégcsapat ekkor találta el másodszor a kaput. Ezzel a góllal a világranglista 61. helyén álló macedónok léptek tovább, és Portugáliával szemben vívhatják ki a továbbjutást kedden. Akkor sem ők lesznek az esélyesek, de most sem ők voltak azok. Az olaszoknak most fájhat különösen, hogy a Svájc elleni utolsó selejtezőn büntetőt hibáztak 1-1-nél a 90. percben. Ha azt értékesíti Jorginho, akkor egyenes ágon mehettek volna Katarba, így viszont elvéreztek.

A portugálok egyébként 3-1-re verték a törököket úgy, hogy 2-1-es állásnál a törökök büntetőt hibáztak. Cristiano Ronaldo csütörtök este nem volt eredményes, Otavio, Diogo Jota valamint Nunes lőtte a hazai gólokat.

Wales 2-1-gyel búcsúztatta Ausztriát, Gareth Bale duplázott, így Davies öngólja belefért. Hogy ki lesz a walesiek ellenfele az majd csak a nyáron derül ki, mert akkorra halasztották a Skócia–Ukrajna összecsapást.

Az oroszokat kizárták, a lengyelek így játék nélkül jutottak tovább. A lengyelek kedden hazai pályán a svédeket fogadják, akik Quaison találatával a hosszabbításban verték 1-0-ra Csehországot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!