Magyar kapusával jutott az ifi-BL négyes döntőjébe a Juventus

2022. március 16. – 08:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az ifjúsági Bajnokok Ligája negyeddöntői közül az első meccset már kedden lejátszották. A Juventus hazai pályán 2-0-ra múlta felül a Liverpoolt, Miretti és Chibozo szerezte a két találatot, két perc alatt eldőlt a továbbjutás.

A csapat kapusa ezúttal is Senkó Zsombor volt, aki az előző párharcban, a holland Alkmaar ellen is remekül védett, tizenegyest is hárított. Akkor Juventus idegenben lépett tovább, a hosszabbítás után is 0-0 volt az állás, utána jöhetett a büntetőpárbaj.

A 19 év alatti játékosoknak kiírt BL négyes döntőjét április 22. és 25. között rendezik meg Svájcban, a Juventus ellenfele egyelőre még nem ismert, mert ezen az ágon a Dinamo Kijev és a Sporting nyolcaddöntőjét nem tudták megrendezni. Ennek a párharcnak a győztese a Benficával játszik a nyolc között.

A 196 centis, 19 éves Senkó Zalaegerszegen született, onnan került Szombathelyre, és onnan igazolta le a Juventus. A felnőtt csapat keretébe eddig kétszer került be, a Napoli és a Roma ellen idén januárban, mindkét bajnokit a kispadról nézhette végig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!