Chema Rodríguez lett a férfi kézilabda válogatott új szövetségi kapitánya

2022. március 12. – 13:20

Chema Rodríguez lett a férfi kézilabda válogatott új szövetségi kapitánya
Nagy László és Chema Rodríguea férfi kézilabda Eurokupa első fordulójában játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzésen a Veszprém Arénában 2020. november 4-én.Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddigi másodedzőt, a spanyol José María Rodríguez Vaqerót, azaz Chema Rodríguezt nevezte ki a férfiválogatott szövetségi kapitányává szombaton a Magyar Kézilabda Szövetség. Szerződése 2024 nyaráig szól. A kapitányi pozíciót csak jövő júniustól látja el főállásban, addig csak részmunkaidőben, mert a portugál Benfica vezetőedzőjeként is dolgozik, írja az MTI.

A 2019 nyarán kinevezett Gulyás István-Nagy László-Chema Rodríguez összetételű szakmai stáb szerződése a 15. helyezéssel zárult, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság után, január végén lejárt. Az MKSZ március 1-jén jelezte, hogy tárgyalásokat kezdeményez a spanyol trénerrel a kapitányi poszt betöltéséről.

„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek, köszönöm a bizalmat. Az Európa-bajnoki szereplés a mai napig bánt, hiszen nagy reményekkel kezdtük meg a tornát, és bő két évig ez a verseny állt a munkánk középpontjában. Éppen ezért kettőzött erővel és bizonyítási vággyal állok neki az új megbízatásnak, hiszek a csapatban és magamban is. A fő cél a párizsi olimpia, elsőként pedig természetesen a sikeres szereplés az áprilisi világbajnoki selejtezőkön. A csapatnak nem csupán a magja, hanem szinte a teljes kerete adott, hétfőtől pedig megkezdjük a közös munkát, amit már nagyon várok” – mondta Chema Rodríguez az mksz.hu-n.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!