Egy évig zárt kapuk mögött kell játszania a mexikói focicsapatnak, amelynek tömegverekedés tört a meccsén

2022. március 9. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy évnyi zárt kapus meccsel büntetik a mexikói FC Querétaro labdarúgócsapatát, amelynek stadionjában egy szombati szurkolói verekedésben legalább 26-an megsérültek – írja az MTI. Mikel Arriola, a mexikói szövetség elnöke azt is közölte, hogy az együttes szurkolói három évig nem látogathatnak idegenbeli mérkőzéseket sem.

A hatóságok bejelentése szerint a sérültek közül három ember állapota kritikus. A rivális táborok előbb a lelátón estek egymásnak, majd a csata a játéktéren folytatódott, székek dobálásával és verekedéssel. A játékosok az öltözőbe menekültek, kivéve a Querétaro kapusát, Washington Aguerrét, aki kint maradt és megpróbálta lecsillapítani a randalírozó drukkereket. A verekedésről készült telefonos felvételek bejárták a világot.

Az incidens miatt a zártkapus büntetésen felül a Querétaro négy vezetőjének megtiltották, hogy a jövőben bármely más klubnál munkát vállaljanak, az együttesnek pedig 1,5 millió pesós (24,8 millió forintos) büntetést is be kell fizetnie. Arriola hozzátette, nem szeretnének a lelátókon drukkereknek álcázott bűnözőket látni, ezért bizonyos szurkolói csoportok tagjainak mostantól igazolniuk kell a személyazonosságukat a stadionba való belépéskor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!