A zebrán gázolták el az Eb-ezüstérmes kenust, mindkét lába eltört

2022. március 8. – 20:46

A zebrán gázolták el az Eb-ezüstérmes kenust, mindkét lába eltört
Horányi Dóra Európa-bajnoki ezüstérmével – Fotó: Magyar Kajak-kenu Szövetség

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este egy Budafoki úti zebrán ütötték el az Eb-ezüstérmes kenust, Horányi Dórát. Mindkét lába eltört, az egyik térdkalácsa elrepedt.

„Láttam, hogy az autóknak sárgára váltott a jelzőlámpa, az egyik már meg is állt, én pedig hozzá vagyok ahhoz szokva, hogy ilyenkor gyorsan zöldre vált a gyalogos lámpa, ami itt nem így volt, vagyis túl hamar léptem le az úttestre. Sajnos egy autós pedig pont gyorsított, hogy még átérjen a sárgán, és elütött” – idézte fel a balesetet a magyar szövetség hivatalos honlapján.

A barátja, Ádám hallotta, de nem látta a balesetet, utána mindketten sokkos állapotba kerültek. Ahogy az autót vezető nő is, velük együtt sírt. Horányi első gondolata az volt, mi van, ha lábra sem tud állni, és nem tud sportolni.

Péntek este egy műtéten már átesett, lemezeket tettek a jobb lábába, a balt is rögzíteni kellett. Mivel nyílt törése volt, a bőrét is kezelni kell, a felépülése ettől is függ. Horányi a feléje áradó szeretetből merít erőt.

A húszéves Horányi a tokiói olimpián indulhatott volna tavaly, de vállsérülése miatt át kellett adnia a lehetőséget Balla Virágnak. Eddigi legjobb eredményét, 5000 méteren szerezte, második lett az Európa-bajnokságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!