Szédítő pofonnal dőlt el az első pofonosztó bajnokság döntője

2022. március 7. – 11:39

Szédítő pofonnal dőlt el az első pofonosztó bajnokság döntője
A későbbi Zalewski kibírta Viernes ütését – Fotó: Gaelen Morse/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Arnold Schwarzenegger korábbi filmszínész és kaliforniai kormányzó valamint Paul Logan világhírű youtuber felkarolta a világ egyik legőszintébb sportját, a pofonosztást. A Szibériából induló sportág első bajnokságát az Arnold Expón, Ohióban rendezték meg a hétvégén.

Schwarzenegger azt mondta a felvezetőjében, hogy amíg nem ő kapják a pofonokat, nagyon jól fogják érezni magukat. „Imádom az abszurditását. Szeretem azt a gondolatot, hogy két srác csak odaáll egymással szemben, és pofonozhatják egymást. Amikor először megláttam, rögtön arra gondoltam, mi a franc ez a sport?” – ezek már Logan szavai, aki Floyd Mayweather ellen egyszer bemerészkedett a ringbe is, és végigállta a nyolc menetet. (15 kilóval volt nehezebb, mint a 44 éves világbajnok, aki négy évet hagyott ki.)

A pofonosztásban több kategóriában hirdettek bajnokot, de természetesen a szupernehézsúlyt kísérte a legnagyobb figyelem: a lengyel David Zalewski és az amerikai Koa Viernes került a döntőbe. A hawaii születésű Viernes sújtott le először, és Zalewski megszédült ugyan, de néhány másodperc után kitisztult, és kibírta lábon a pofon súlyát.

Aztán Zalewski mérte be az ellenfele arcát, majd a pofonja után Viernes lábából kiment az erő, előre dőlt, összecsuklott, és nem tudott felállni, amire egyébként a szabályok szerint 30 másodperce lenne. A videón a 42. másodpercnél látható ez a jelenet. Viernesnek ez volt az első veresége.

A sportág egyik legnagyobb alakja, az orosz Vaszilij „Gombóc” Kamockij nem lehetett ott az Egyesült Államokban, Zalewski mindenesetre üzent neki, hogy vár rá, hogy összemérhessék a pofonjaikat. És persze biztos a sikerében, hiszen azt nyilatkozta, kilapítja, mint egy békát az úton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!