A Manchester United legendája, Roy Keane kiosztotta a csapatot, azt nem veszi be, hogy Ronaldo sérült

2022. március 7. – 17:37

A Manchester United legendája, Roy Keane kiosztotta a csapatot, azt nem veszi be, hogy Ronaldo sérült
A 37 éves Ronaldo nem ment el a City elleni derbire, inkább Portugália felé vette az irányt – Fotó: Lindsey Parnaby/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

4-1-re verte a Manchester City a Manchester Unitedet az angol bajnokság vasárnapi rangadóján. Pep Guardiola csapata az egész meccset uralta, a United képes volt ugyan az egyenlítésre az első félidőben, de több örömük a MU-drukkerek nem volt, kifejezetten hervasztó teljesítményt nyújtott Ralf Rangnick csapata a második félidőben. A MU a kudarc után átengedte a negyedik helyet az Arsenalnak, és mivel a londoniak három meccsel kevesebbet játszottak, egyre távolodik a jövő évi BL-szereplés.

A 3-1-es City-vezetésnél az utolsó negyedórában 92-8 volt a labdabirtoklási arány a hazai csapat javára, ami igen elgondolkodtató.

A korábbi BL-győztes csapatkapitány, Roy Keane nem is fogta vissza magát, amikor értékelésbe kezdett a Sky Sportson. Szerinte nem véletlenül alakult ki ez a hatalmas fölény.

„A legrosszabb dolog elmondható: feladták. Megbocsáthatatlan, ha egy játékos felad egy meccset, most egy derbin történt meg ez. Lehet veszíteni, mindannyian veszítettünk, de nem úgy, ahogy a United veszített. Érthetetlen, hogy többen nem futottak vissza, mert feladták. Lehet kritizálni a menedzsert, mert nem elfogadható a taktikája, de olyan nincs, hogy a játékosok elengedik. A hibák megbocsáthatók, a feladás nem. Van öt-hat játékos, akinek nem szabadna a MU-ban játszania, Wan-Bissaka, Fred és még sorolhatnám. Ez a City még csak nem is volt a topon, de nem is kellett, hogy ott legyenek, így is hatalmas volt a különbség a két csapat között.”

Cristiano Ronaldo nem lépett pályára, Ralf Rangnick pénteken jelentette be, hogy csípősérülése miatt nem lehet ott a rangadón. Keane-nek az a véleménye, hogy nem ez volt a valós oka a távollétének.

„Nem veszem ezt be. Ronaldo olyan, mint egy gép, nagyon ritkán sérül meg. Aztán jön az edző és azt mondja, hogy fáj a csípője, és nem edzett szombaton. Nem szeretem, ha az edző ilyesmiről beszél” – mondta Keane.

A Sun nevű bulvárlap szerint az történt, hogy Rangnick közölte a portugállal, nem lesz kezdő a City ellen, Ronaldo erre mérgesen jelentette a sérülését, csütörtökön még semmi baja sem volt. Ronaldo egyébként el sem ment a meccsre, hanem hazarepült, szombat este már nem volt ott a társaival. Rangnick azt nem tudta megmondani, mikor térhet vissza a játékos, de bízik az orvosokban.

A Manchester United a bajnokságban 28 játéknap után már 22 pontos hátrányt szedett össze az éllovas City-vel szemben, a Bajnokok Ligájában 1-1-et játszott az Atletico Madrid ellen idegenben, a visszavágót a jövő héten rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!