Több millió eurós kártérítést kap a maradandó agykárosodást szenvedett Ajax-futballista családja

2022. február 21. – 21:01

Több millió eurós kártérítést kap a maradandó agykárosodást szenvedett Ajax-futballista családja
Fotó: AFP / Marian Murat

Másolás

Vágólapra másolva

2,8 milliárd forintnak megfelelő kártérítést kap az Ajax Amsterdamtól Abdelhak Nouri, a 2017-ben maradandó agykárosodást szenvedett futballista családja.

Július 8-án, az akkor 20 esztendős középpályás focista egy Werder Bremen elleni felkészülési meccs 72. percében esett össze. A játékosnak szívrohama volt, és mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A kórházban újraélesztették, állapota stabilizálódott, azonban pár nappal később kiderült, hogy maradandó agykárosodást szenvedett. A fiatal futballista végül 2017. július 25-én hagyhatta el az intenzív osztályt, és már képes volt segítség nélkül lélegezni, de már akkor bizonyos volt, hogy nem fog többé focizni. 2020. március 27-én a futballista családja erősítette meg a hírt, hogy Nouri felébredt a kómából, és hazatért az otthonába, a focistáról azóta is a családja gondoskodik. Csapattársai, rajongói zászlókkal és a játékos becenevét skandálva várták Nouri hazatérését, a spanyol Las Palmas játékosa, Kevin-Prince Boateng pedig Twitterén jelentette be, hogy a következő szezonban minden meccsen a hivatalos meze alatt egy egyedi készítésű pólót fog viselni Nouri tiszteletére.

Norui családja és az Ajax között hosszas vita kezdődött azt követően, hogy az amszterdami klub elismerte, Nouri nem kapott megfelelő orvosi ellátást, amikor összeesett a pályán. A futballklub ugyanis először azt közölte, hogy szakszerűen jártak el az esetnél, a későbbi vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy defibrillátort kellett volna alkalmaznia az orvosi stábnak.

A mostani egyezség alapján Nouri családja 7,85 millió eurót, azaz körülbelül 2,8 milliárd forintot kap. A kártérítés összege megegyezik azzal a pénzzel, amit a futballista kereshetett volna.

Az Ajax az eset után visszavonultatta Nouri 34-es mezszámát, valamint elnevezett róla egy különdíjat, amelyet a szezon legtehetségesebb futballistája kap.

(források: MTI, Wikipédia)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!