Egy élet munkája veszett kárba, állítja a magyar műkorcsolyázó, akinek egy nappal a versenye előtt lett pozitív a Covid-tesztje

2022. február 18. – 09:10

Egy élet munkája veszett kárba, állítja a magyar műkorcsolyázó, akinek egy nappal a versenye előtt lett pozitív a Covid-tesztje
Magyar Márk nem léphet jégre az olimpián Chtchetinina Iouliával – Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Márk műkorcsolyázónak a pekingi érkezésekor lett pozitív a koronavírustesztje, és ezért párjával, Chtchetinina Iouliával nem tud indulni a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben sem.

Magyar az MTI-nek közvetlenül az előtt nyilatkozott helyi idő szerint péntek reggel, hogy az olimpiai faluból átszállították az izolációs hotelbe.

„Egy élet munkája veszett most kárba. Azért dolgoztam, azért készültem, különösen az utolsó négy évben, hogy olimpikon lehessek, hogy megmutathassuk Iouliával, hogy mit tudunk olimpián”

– mondta az érezhetően letört 31 éves versenyző.

Minden tesztje negatív volt az elutazás előtt, különben fel sem engedték volna a repülőre. Amikor megérkeztek a pekingi repülőtérre csütörtök délután, mintát vettek tőle. Ezután beszállították az olimpiai faluba, és ott kellett várnia. Néhány óra múlva szóltak, hogy a reptéri tesztem érvénytelen, és újat vesznek tőle. Mivel ez pozitív lett, átszállították az izolációs hotelbe. Magyarnak semmilyen tünete nincs, de nem tud mit tenni.

„Akkor szabadulhatok a karanténhotelből, ha 24 óra különbséggel két negatív PCR-tesztem lesz. Hétfőn utaztunk volna haza, remélem, én is a gépen lehetek” – mondta.

Edzője és Chtchetinina negatív tesztet adtak, de ők közeli kontaktnak számítanak, így rájuk – elutazásukig – napi két teszt vár, és azoknak negatívnak kell lenniük. A magyar páros a januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. volt. Utoljára 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.

Frissítés, 13:40: Magyar Márk legújabb tesztje is pozitív, vagyis a hétfői hazautazása is veszélybe került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!