Egy ghánai törzs királyának fia a Honvéd új futballistája, pénteken már játszhat is Mezőkövesden

2022. február 18. – 11:55

Egy ghánai törzs királyának fia a Honvéd új futballistája, pénteken már játszhat is Mezőkövesden
Mohammed Kadirit az ügyvezető, Kun Gábor köszönti a Honvédban – Fotó: Honvéd FC

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy technikailag képzett, erős fizikummal rendelkező, védekező középpályásként és belső védőként is bevethető játékos. Kiválóan helyezkedik és a légi párharcokat is rendre megnyeri, hasznos tagja lesz a csapatnak”

így mutatta be a Honvéd ügyvezetője, Kun Gábor legújabb igazolásukat, Mohammed Kadirit.

A 25 éves Kadiri a Dinamo Kijev játékosa, de az előző félszezonban a Csernomorec Odesszában szerepelt kölcsönben, és 13 mérkőzésen pályára is lépett. A kispestiekhez is kölcsönbe érkezik, de ha jól teljesít a klub kivásárolhatja. Kadirival még a Sport24.ru készített egy interjút három évvel ezelőtt, amiből kiderült a származása.

Ebben elárulta, hogy a Ghána északi részén fekvő Tamalénak az édesapja a királya, és gyerekkorában mindenki úgy üdvözölte, mint egy kis herceget. Az orosz lapnak azt nyilatkozta, hogy

„Egész nap lógathatnám a lábam, és élhetnék apám pénzén, de én nem ezt az utat választottam. Meg akartam valósítani önmagam, és nem az ő pénzétől függeni.”

Hazájában vízvezeték-szerelő lett, és ha nincs a futball, akkor a szakmájában érvényesült volna. 2016-ban igazolt át az Austria Wienhez, azóta Európában futballozik, mint az egyik testvére is, aki a spanyol élvonalbeli Rayo Vallecanóban is megfordult. Kadiri sokat jótékonykodik, ismeri a szegénységet, és a rászorulókat igyekszik is támogatni a hazájában.

A Honvéd péntek este 20 órától Mezőkövesden futballozik, a múlt héten a Fehérvár legyőzésével a nyolcadik helyre lépet előre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!