Eltévedt a sífutópályán az élen haladó norvég, odalett az aranyérme

2022. február 15. – 12:29

Eltévedt a sífutópályán az élen haladó norvég, odalett az aranyérme

Másolás

Vágólapra másolva

A pekingi olimpia keddi versenynapján rendezték az észak összetett versenyt a férfiaknak. Ebben a versenyszámban a nagy sáncról ugranak, utána pedig 10 kilométert futnak. A norvég Magnus Riiber egy nagy ugrással 44 másodperces előnyt szerzett a második észt Ilvessel szemben, a legjobb sífutókat pedig több mint egy perccel előzte meg.

Riiber azonban az első kör végén a célegyenesbe fordult be, és mire észrevette a hibáját, és megtalálta a helyes nyomvonalat, eldobott 40 másodpercet az előnyéből. Még így is vezetett, de már messze nem behozhatatlanul. Riiber karanténban töltötte a verseny előtti utolsó napokat, ennek megfelelően nem lehetett átütő formában, de ez a hiba, hogy mintegy 200 méterrel többet kellett futnia, meglehetősen sokat kivett belőle. Az üldözői simán utolérték, és lehagyták, végül csak a hetedik helyen ért be a célba, a győztestől 38 másodperccel lemaradva.

A norvégokat vigasztalhatja, hogy Jörgen Graabak lett a győztes, aki két perc hét másodperces hátrányból indult Riiber mögött, de ellenállhatatlanul jött az utolsó néhány száz méteren. Graabak négy tizeddel verte az ugyancsak remekül hajrázó honfitársát, Jens Luras Öftebrőt és hat tizeddel jött be a japán Watabe előtt. Graabak egyébként a tizenkettedik helyről futott az élre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!