Angyalföldön kapott szobrot a legendás sportriporter, a száz éve született Szepesi György

2022. február 4. – 16:45

Angyalföldön kapott szobrot a legendás sportriporter, a száz éve született Szepesi György
A Szepesi Györgyöt ábrázoló szobor Angyalföldön – Fotó: XIII. kerületi önkormányzat

Másolás

Vágólapra másolva

Szobrot állított a budapesti XIII. kerületi önkormányzat a legendás magyar sportriporternek, Szepesi Györgynek. Az , Pulitzer-emlékdíjas és Prima Primissima-díjas újságírót ábrázoló alkotást a Hajdu utcai pihenőparkban állították fel.

A képviselő-testület 2020-ban döntött úgy, hogy szobrot állít a hazai sporttörténelem kiemelkedő egyéniségének, Budapest és a XIII. kerület díszpolgárának születésének 100. évfordulója alkalmából – írták az önkormányzat közleményében. Szepesi Györgyöt 1997-ben az elsők között választotta díszpolgárává a XIII. kerület.

A meghívásos pályázaton három alkotó vett részt. A szakértői bizottság Erős Apolka Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész „Az Aranycsapat tizenkettedik tagja” című pályaművét javasolta megvalósításra.

Tóth József polgármester beszédében Szepesi Györgyöt idézte:

„Lelkem mélyén a mai napig látom gyermekkorom Angyalföldjének minden utcáját, házát, minden egyes szegletét. Bennem nem tűnt el a régi Angyalföld képe”.

Szepesi György 2018. július 25-én, kilencvenhat éves korában halt meg, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!