Szalai Ádám a fejműtétről: El kellett távolítani valamit, amiről kiderült, jóindulatú

2022. február 3. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

December negyedikén játszott utoljára a Bundesligában Szalai Ádám, a Wolfburg ellen nyolc percre cserélte be az edzője, Bo Svensson. A Bayern München elleni bajnokit kisebb autóbalesete miatt hagyta ki a Mainz csatára december 11-én. Az után derült ki, hogy van egy kisebb elváltozás a nyakánál, és az orvosok a műtét mellett döntöttek. Szalai azt tudatta már december 23-án, hogy a beavatkozás sikeres volt, és úgy érezte magát, mint akinek új életet adtak.

A Mainz honlapján szerda este egy hosszú interjú jelent meg vele, amiben megerősítette, egy kicsit újjászületett, és nagyon hálás a heidelbergi klinika orvosainak. „El kellett távolítani valamit, amiről később kiderült jóindulatú” – árulta el a fejműtétről.

„Boka vagy térdműtétem már többször volt, de egy fejműtét más. Nem világos, hogy utána tudok-e még sportolni. Meg tudom-e azt csinálni a pályán, amit korábban. Az intenzív osztályon sok mindent észreveszel. Más perspektívát ad a dolgoknak. Az elmúlt években az alapítványomon keresztül azt láttam, hogy lehetnek sokkal rosszabb betegségek is. Mindez erőt adott a felépülésben, a saját helyzetem kezelésében.”

A 78-szoros magyar válogatott játékos január elején edzésbe állt – eleinte nem szerelhetett és nem fejelhetett –, elővigyázatosságból viselnie kellett egy fejpántot, amíg a csontok tökéletesen összeforrnak a beépített titánnal. Az orvosok engedélyezték a játékát.

„34 éves vagyok, de úgy éreztem magam, mint egy 18 éves, aki az utánpótlásból bemegy a profik öltözőjébe, ez egy szép új kezdet volt.”

Szalai abban reménykedik, hogy korábbi klubja, a Hoffenheim ellen már ott lehet a hétvégi meccskeretben. Igyekszik nyomást helyezni az edzőjére azzal, hogy mutatja, ott van, lehet rá számítani a jövőben is. Világéletében türelmetlen volt, de most lassítani kellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!