17 méterről egyenlített az orosz átlövő az utolsó másodpercben a kézi-Eb-n

2022. január 24. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Megszületett a férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőinek első döntetlenje. Az orosz–lengyel összecsapáson hihetetlen körülmények között alakult ki a 29-29-es végeredmény. Úgy tűnt, Daszek négy másodperccel a vége előtt megszerzi a győzelmet a lengyeleknek, az orosz kapitány azonban időt kért.

Mivel ilyen kevés idő alatt még a félpályáról is képtelenség az ellenfél kapujához érni, a Lengyelországban (Wisła Płock) légióskodó Szergej Koszorotov vállalta magára, hogy távolról a kapura lőjön. Ahogy megkapta a labdát, párat lépett és emelkedett, és 17 méterről a kapu jobb alsó sarkába bombázott. Mozdult rá a kapus, de védeni nem tudta a labdát.

A lengyel sportnapilap úgy tudja, hogy a lengyel küldöttség megóvta a meccset, mert az orosz átlövő négyet lépett a lövés előtt, vagyis a találatnak lesz utóélete. Az EHF hétfő délután jelezte, az óvást elutasította.

A középdöntő pozsonyi csoportjában három válogatott áll hat ponttal az utolsó forduló előtt, a svédek, a norvégok és a spanyolok. Kedden a norvégok és a svédek egymással találkoznak, a spanyolok a lengyelekkel. Az oroszok három ponttal a negyedikek, és már nincs esélyük arra, hogy pályára lépjenek a budapesti elődöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!