Hat hónap után felbontották a válogatott futballista szerződését az Emírségekben

2022. január 21. – 08:24

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Varga Roland szerződése a nyáron lejárt az MTK-nál, az Egyesült Arab Emírségek egyik középcsapatához, az Al-Ittihad Kalbához igazolt, ebben a csapatban futballozott korábban Dzsudzsák Balázs.

A 24-szeres válogatott Varga 12 bajnokin 309 percet töltött a pályán, a statisztikája gól és gólpassz nélküli. A Ligakupában kétszer lépett pályára, az egyik meccsen adott egy gólpasszt. A Kalba a hetedik helyen áll a ligában.

Távozása nem váratlan, mert az arab lapok már az év elején arról írtak, továbbállhat. Klubja csütörtök este jelentette be, hogy nem tart igényt rá, és megköszönték neki, noha még másfél év hátra lett volna a szerződéséből. Közös megegyezéssel váltak el egymástól.

Varga a júniusi Európa-bajnokságon néhány percet kapott a portugálok elleni vesztes meccsen, a franciák, valamint a németek ellen nem számított rá Marco Rossi. Azóta Albánia ellen egyszer cserélte be a kapitány.

A két nap múlva 32 éves Varga tagja volt a 2009-ben világbajnoki bronzérmet nyerő U20-as válogatottnak, az olasz Bresciában és a Foggiában sem sikerült jól a légióskodása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!