A Bundesliga meglepetéscsapatához szerződött Schäfer András

2022. január 21. – 10:39

A Bundesliga meglepetéscsapatához szerződött Schäfer András
Schäfer András aláírta a szerződését – Fotó: Union Berlin

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaly nyári Európa-bajnokságon a magyar futballválogatott egyik legjobbja volt Schäfer András, aki pénteken a német élvonalban szereplő Union Berlin csapatához szerződött erre a fél évre – ezt a klub közölte hivatalos honlapján. Ha az Union bentmarad, akkor a nyáron hosszabbítanak vele.

Schäfer a németek elleni 2-2-es müncheni döntetlenen Magyarország második találatát szerezte. Az Eb után maradt a Dunaszerdahely játékosa, most igazolt át. Schäfer az MTK-ból a Genoához igazolt 2019-ben, de az olasz csapatban nem kapott lehetőséget, onnan került a szlovák bajnokságba. A DAC-ban 17 mérkőzésen háromszor volt eredményes három gólpassz mellett.

„Régóta a látókörünkben van András, és szeretjük a mentalitását, a fejlődését és a labdával való bátor játékát. Fiatal, ambiciózus és egy olyan játékos, aki most azonnal a rendelkezésünkre áll”

– mondta Oliver Ruhnert, az Union Berlin sportigazgatója.

A 22 éves Schäfer arról beszélt, hogy a Bundesligában játszani felemelő dolog, a klub lenyűgöző fejlődést mutatott az előző években. Szeretne együtt fejlődni a klubbal, és beverekedni magát a csapatba.

Az Union a német bajnokság ötödik helyén áll, szerdán a városi rivális Herthát ütötte ki a Német Kupából (2-3), és bejutott a legjobb nyolc közé. Az Union az előző szezonban a hetedik helyen zárt, ezért elindulhatott a nemzetközi kupában (EKL) is, de nem jutott tovább a csoportjából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!