Elmarad a férfi kéziválogatott felkészülési meccse, koronavírusos játékost találtak az ellenfélnél

2022. január 6. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

Elmarad a csütörtökre tervezett Magyarország–Fehéroroszország férfi kézilabda felkészülési mérkőzés, írta az MTI. A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint azért nem lehet lejátszani Szigetszentmiklóson 18 órától a találkozót, mert a vendégcsapatban koronavírusos megbetegedés történt.

„Természetesen szakmai szempontból sajnáljuk, hogy elmarad a találkozó, de nyilván az Európa-bajnokság előtt fokozott óvatosságra van szükség, és semmilyen kockázatot nem szeretnénk vállalni” – mondta Gulyás István szövetségi kapitány. A keret tagjai az edzőtáborban egymás ellen edzőmérkőzést játszanak a megfelelő terhelés és a szituációk gyakorlása érdekében.
A jövő csütörtökön kezdődő magyar–szlovák közös rendezésű kontinenstorna sikere érdekében az óvatosság most a szakmai szempontokat is felülírja. A magyar válogatott szombaton 18 órától Bahrein ellen játszik edzőmérkőzést Szigetszentmiklóson.

Az Európa-bajnokság B csoportjában egy hét múlva 20.30-tól Hollandiával, jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

A válogatott szakmai stábja még nem teljes, mert Chema Rodriguez családját is megfertőzte a koronavírus, ezért karanténban van Spanyolországban. A szakember várhatóan a jövő héten csatlakozik a csapathoz. A mieink egyik legjobbja, Máthé Dominik néhány napja esett át a fertőzésen, és már negatív a tesztje.

Az olimpiai bajnok franciáknál súlyos gondot jelent a koronavírus terjedése, sokan elkapták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!