A harmadosztályba száműzi egyik legjobb futballistáját a Kisvárda, Bumbát a magyar kapitány is figyelte

2022. január 6. – 11:54

A harmadosztályba száműzi egyik legjobb futballistáját a Kisvárda, Bumbát a magyar kapitány is figyelte
Claudiu Bumba

Másolás

Vágólapra másolva

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila volt a vendége a Digisport reggeli műsorának. A klub a második helyen várja a tavaszi folytatást, egy pont a hátránya az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros mögött.

A csapat egyik legjobb játékosa, az öt gólig jutó román középpályás, Claudiu Bumba, akinek a szezon végén lejár szerződése. A Kisvárda szeretett volna vele hosszabbítani, de Révész beszámolója szerint ez nem valósult meg a menedzser kapzsisága miatt.

„Az utolsó pillanatokban arra próbálta rávenni, hogy távozzon a Videotonba magasabb bérért. Mi is egyeztettünk a fehérváriakkal, de nagyon távol állnak egymástól az elképzelések, még úgy is, hogy a nyári időszakban a játékos szerződése lejár.

Bumba bejelentette, hogy így nem tud futballozni. Meg fogja tanulni, hogy az NB III-ban is lehet keményen dolgozni, természetesen nem fogunk engedni a zsarolásának. Majd úgy megy haza Romániába, hogy megtanulja, Magyarországon nem az van, amit a játékosok akarnak.”

A Kisvárda előtt a török Adanasporban játszó 28 éves Bumbára a szövetségi kapitány, Marco Rossi is felfigyelt, és felvetette neki a válogatottságot is. A nagybányai születésű játékos háromszor szerepelt a román válogatottban, de a dédnagymamája magyar, és abban bízik megkaphatja a magyar állampolgárságot.

Révész azt is elmondta, hogy a szerb Szlobodan Simovic 15 napig volt kórházban a koronavírussal, szívizom-gyulladása van, nem terhelhető, helyette igazolni fognak valakit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!