Leszállították az orosz junior hokiválogatottat egy kanadai gépről, mert nem viseltek maszkot

2022. január 1. – 18:31

Másolás

Vágólapra másolva

Maszk nélkül szállt fel a kanadai Calgaryból a németországi Frankfurtba tartó repülőre az orosz junior hokiválogatott néhány tagja, mire a személyzet rendőri segítséggel mindenkit leszállított a gépről. Az oroszok viszont az újbóli csekkolásnál már nem mehettek vissza. Az ittas orosz játékosok viselkedése miatt elsősorban a kanadai utasok panaszkodtak, és azt is szóvá tették, hogy az egyik csapatvezető rágyújtott, miután kiszállt a gépből, és ment vissza a folyosón a terminálra.

Mivel a cseh válogatott tagjai hasonló színű ruhában voltak – ugyanaz a sportszergyártó látja el a két nemzetet –, őket sem engedték vissza a gépre, ezért egy nappal később térhetnek csak vissza Európába, írta az Idnes nevű cseh lap. A finneknek is erre a járatra szólt a jegyük, de az ő melegítőjük kék és fehér, ők visszamehettek. A junior vb-t a sok koronavírusos eset miatt kellett szerdán félbeszakítani.

„Tiszta a lelkiismeretünk, a játékosaink fegyelmezetten viselkedtek, az Air Canada képviselői bocsánatot kértek tőlünk, amikor a másnapi gépre átfoglalták a jegyeinket, és a szállodát is ők fizették. Emellett biztosítottak arról, hogy az oroszok nem azzal a járattal hagyják el az országot, amivel mi”

– magyarázta a lapnak a csehek csapatfőnöke, Otakar Cerny.

A gép több órás késéssel indult csak el a kanadai városból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!