Ronaldo begurult, mázli, hogy nem okozott sérülést, a bíró megkegyelmezett neki

2021. december 28. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester United az utolsó előtti Newcastle ellen 1-1-es döntetlent ért el az angol bajnokság hétfő esti mérkőzésén. A Manchester a 71. percben egyenlített Cavani góljával, a német edző, Ralf Rangnick a pontszerzés ellenére sem dicsérte a csapatát, egyáltalán nem volt elégedett. „Néhány pillanat volt csupán, amíg irányítottuk a játékot, amíg birtokoltuk a labdát. Minden az energián múlik, ha versenyképesek akarunk lenni, akkor fizikailag rendben kell lennünk. Nem a testbeszédnek, hanem a test erejének, különben nem lehet párharcokat nyerni” – értékelt Rangnick.

A Manchester Unitednek mázlija volt, hogy az 56. percben nem veszítette el egyik legjobbját, Cristiano Ronaldót. Több tudósításban is előkerült ez az eset úgy, hogy a portugál sztár megmenekült a piros laptól.

Ahogy a videón is látható, Alex Telles labdavesztése után a Newcastle két játékosa nem értette meg egymást, Ronaldo ott termett, de nem tudta megszerezni a labdát, és aztán egy hatalmasat rúgott a levegőbe, nem egészen érthető, mi volt a célja ezzel a mozdulattal. Vajon hová rúgta volna a labdát, ha ő ér oda előbb? Ryan Fraser az ütközés után felállt, és tudta folytatni a játékot. Az esetet nem nézték vissza videón, Craig Pawson játékvezető ítéletét jónak találták.

A szabálykönyvben létezik a túlzott mértékű erőbevetés, és a visszajátszások alapján ez a mozdulat ennek az iskolapéldája, hiszen semmi szükség nem volt rá, meg is állhatott volna. Mivel sérülést okozhat ilyen mozdulat – ez a legfontosabb a szabályok értelmezésénél –, valószínűleg senki sem lepődik meg, ha a játékvezető nem a sárga, hanem a piros laphoz nyúl.

A 36 éves Ronaldót 2015-ben állították ki legutóbb bajnokin, amikor még a Real Madrid játékosa volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!