Meghalt Sári Nándor mesteredző, három olimpián nyertek kajakosai

2021. december 16. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

A 64 éves Sári Nándor halálhíréről a Magyar Kajak-kenu Szövetség számolt be hivatalos honlapján. Sári 1990-től foglalkozott felnőtt kajakosokkal, és tíz év múlva már olimpiai aranyérmet ünnepelhetett. A férfi kajaknégyes versenyzői Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Horváth Gábor őt fogadták el edzőjüknek a 2000-es sydneyi olimpia előtt. Kammerernek és Vereckeinek eredetileg is ő volt az edzője.

A négyes a németek uralmát törte meg 2000-ben, majd 2004-ben, Athénban meggyőző fölénnyel megvédtük a címüket.

Sári a 2008-as pekingi olimpián a Janics Natasa, Kovács Katalin női páros felkészítésében vett részt, akik szintén bajnokok lettek. A sztárversenyzők után Nagykanizsára került, ahol az utánpótlás megteremtésében vett részt.

„20 évesen kerültem hozzá, nála lettem topversenyző, a legnagyobb sikereimet vele értem el, örökre hálás leszek neki. Már 20 évvel ezelőtt azt mondogatta, hogy nem fogja megélni a 65. születésnapját, mert az édesapja, a nagybátyja, a nagyapja és több más családtagja is korán meghalt. Hátborzongató, hogy igaza lett” – emlékezett meg róla a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán.

A hazai szövetség legmagasabb elismerését, az Arany Érdemérmet 2020-ban kapta meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!