Kikaptak a németektől, így csoportmásodikként mehetnek a magyar női kézisek a világbajnokság középdöntőjébe

2021. december 6. – 23:10

Kikaptak a németektől, így csoportmásodikként mehetnek a magyar női kézisek a világbajnokság középdöntőjébe
Vámos Petra (k), valamint a német Xenia Smits (b) és Emily Bölk (j) a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság Magyarország–Németország-mérkőzésen az llíriai sportcsarnokban 2021. december 6-án – fotó: Illyés Tibor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel mindkét csapat továbbjutó helyen volt, így a spanyolországi női kézilabda-világbajnokságon nem volt különösebb tétje a magyarok utolsó csoportmeccsének a németek ellen. A mérkőzést a német válogatott nyerte egy góllal 25-24-re – írja az MTI.

A kemény német védekezés és a kihagyott helyzetek miatt több mint hat és fél percet kellett várni az első magyar gólra. Az előző mérkőzéshez képest ismét javult a védekezés, de az ellenfél több szerencsés gólt is szerzett. A támadójáték továbbra is döcögött, ezért Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány cserékkel, valamint időkéréssel próbálkozott (6-3), és sikerrel járt, mert csapata három perc alatt fordított 8-7-re. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen alkalom, amikor előnyben volt.

A második felvonást lendületesebb támadásokkal és sorozatban három góllal nyitották a magyarok, majd néhány perccel később újabb hárommal folytatták, így 16-16-nál az ellenfél időt kért. Ekkor már a szélsőket is foglalkoztatták a magyarok, ezért a német védelemnek nehezebb dolga volt. Többször volt döntetlen az állás, de az utolsó bő tíz percben újra tanácstalanság látszott a támadásokon, ezt kihasználva Németország ismét ellépett, és izgalmas végjátékban megnyerte a meccset, így a maximális négy pontot viszi magával a középdöntőbe. A magyarok 21 labdaeladással nehezítették meg saját dolgukat.

A két csapat 32. egymás elleni mérkőzésén 19 magyar siker és két döntetlen mellett 11 alkalommal nyertek a németek.

A magyar kéziseknek a középdöntőben szerdán Dánia, pénteken Kongó, vasárnap pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfele.

„A technikai hibák és a labdaeladás volt a döntő faktor, 21 labdát adtunk el, ez rengeteg. Eddig is tudtuk, hogy minden eladott labda öngól, ez ma bizonyosodott is” – mondta a meccs után Golovin Vlagyimir. Hozzátette, sok dolgot sikerült megvalósítaniuk abból, amit megbeszéltek, de a hibák miatt ez sem volt elegendő, és csapatának még szerencséje sem volt. „Sajnos nem sikerült kiszolgálni lelkes közönségünket, de dolgozunk a hibáinkon. Én büszke vagyok erre a válogatottra” – mondta a kapitány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!