Legyőzte a cseheket, középdöntős a női kézilabda-válogatott a vb-n

2021. december 4. – 22:04

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon Szlovákia után Csehországot is megverte. A 32-29-es sikerből Klujber 11 góllal vette ki a részét. A németek ellen hétfőn már a csoport első helye a tét.

A csehek kezdték a meccset, nálunk a védelem tengelyében Planéta Szimonetta mellett a beálló, Bordás Réka állt, mellettük Vámos Petra és Háfra Noémi. Utóbbi szerezte az első magyar gólt, az ötödik perc végén Klujber egy jó csel után nagy erővel lőtt a kapuba, és akkor vezettünk először. (3-2) Klujber vállalt főszerepet a 8-4-es vezetés kiharcolásában, és ha ezt az előnyt nem is, 1-2 gólt sikerült sokáig megőrizni. Kácsor Gréta jól szállt be a játékba, 11-9-nél volt egy pazar gólja, amikor már passzolni nem lehetett, lőni kellett, de ezt egy lövőcsel után tette meg, a csellel viszont kibillentette a védelmet, majd a hálóba bombázott.

A 25. percben egyenlítettek a csehek (12-12), mert a magyar védelem nem állt össze, és a csehek legjobbját, Jerabkovát nem sikerült megfogni. Hogy a félidőre 17-15-ös magyar vezetéssel mehettek a csapatok, abban Vámos Petra játszott kulcsszerepet, aki kettős emberhátrányban is bevágott két gólt, egy harmadikat pedig akkor, amikor már szimpla hátrányban voltunk. Klujber az utolsó másodpercben megpróbálta a saját kilenceséről bevenni a Kudlacková kapuját, akinek bravúrra volt szüksége, hogy a kapufára tolja a labdát.

A fordulás után a cseheknek ismét volt esélyük az egyenlítésre, de Klujber labdát szerzett, és végigrohant vele a pályán, és bevágta. A 40. percre 22-18-ra módosult az állás, Háfra alulról húzta fel a labdát a jobb felsőbe. Szikora védése után Klujber – akcióból és hetesből – alakította ki a legnagyobb különbséget a két csapat közt. (24-18)

A találkozó ezzel el is dőlt, és mivel a védelem összeállt valamennyire, sikerült tartani ezt az előnyt. A folytatásban már csak a gólkülönbség volt kérdéses: Kácsor Gréta újra remek gólokat szerzett, a 32-29-es végeredményt az egykori győri BL-győztes szélső, Knedlikova állította be.

A magyar válogatott továbbjutott, hétfő este a németekkel szemben a csoport első helye lesz a tét. A középdöntőre minimum két pontot viszünk, de egy újabb sikerrel négy is lehet. A középdöntőben Dánia és Dél-Korea vár a csapatra, illetve a Kongó-Tunézia párharc győztese.

  • Magyarország: Szikora – Márton 3, Vámos 3, Bordás 3, Planéta, Háfra 3, Lukács 2, cserék: Klujber 11, Kácsor 4, Szabó L., Tóth E. 2, Kovács A., Fodor, Albek 1, Bíró, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
  • A csoport állása: 1. Németország 4 pont, 2. Magyarország 4, 3. Csehország 0, 4. Szlovákia 0.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!